Rappstjernen har imponert i år og er den største Derby-favoritten. Foto: Eirik Stenhaug

Tjomsland sender A-laget

Øystein Tjomsland har sammen med sin svenske antagonist Jan-Olov Persson dominert de klassiske unghestløpene for kaldblodshestene de siste årene. Sørlendingen sender sin aller største ungehststjerne til Derby-kvalifiseringen i Östersund. Og han har tro på den store forhåndsfavoritten.

V5 V4
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 12.07.2019 13:46

- Alt virker bra med 2 Rappstjernen i V4-2. Hesten er matchet for de to Derby-løpene, og i trening er alt ok. Han er rask ut, og planen er å lede fra start til mål selv om han går bra i rygg også. 4 Våler Nikolai var klart forbedret sist etter at jeg dro av ham skoene og satte på amerikanervogn. Han er en klasse under Rappstjernen, men jeg tror på en plass blant de tre, sier Øystein Tjomsland til Equus.

- Enorm sist
- 7 Alonso Jenta i V4-1 har jeg hatt et par uker. Hun er rask, men hissig og jeg tror det skal bli vrient å kjøre feilfritt. Kapasiteten virker bra og skulle det gå i trav, kan hun være en outsider.
- 1 Nordsjø Odin i V4-4 var enorm sist. Også han fikk et klart løft av å gå skoløs og i amerikanervogn. Han er rask ut, og jeg gjør et forsøk på teten. Uansett er han sikret et fint løp. Distansen er ikke noe problem, det viste han sist. Jeg synes han skal regnes høyt oppe etter innsatsen sist.

- Vel forberedt
- 7 Brenne Blesa i V5-1 har ikke startet på lenge ettersom hun ikke går voltestart. De blir langt mellom løpene, men jeg forventer henne så bra som vi kan forlange. Hun er veldig speedig, og jeg satser på et løp i rygg første gang ut. Jeg håper og tror hun kjemper i toppen og sikrer seg en finaleplass. Da vil hun være forbedret.
- 2 Ask Viktoria i V5-3 har jeg hatt drøye to måneder i trening. Hun fungerer bedre og bedre, og har kapasitet utover grunnlaget. Hun skal regnes som stor outsider, varsler Øystein Tjomsland.