Steen Juul har som vanlig en travel dag på Charlottenlund. Foto: TR Media

- Har litt tro på ham

Sist Victory Island gjestet Jägersro slo han sterke konkurrenter. Tirsdag har trener og kusk Steen Juul en god følelse når vallaken igjen gjester Malmø-ovalen.

V64
Av: Richard Ekhaugen/Even Elvenes, Equus media
Publisert: 15.07.2019 19:09

Natt-trav venter i kveld. Derfor sein start av spillformer som V64 og Dagens Dobbel. Løpene er pengestinne, flere kvalifiseringer venter. Det til Summer Cup, en serieordning med finaler under Hugo Åberg-dagen den siste tirsdagen i denne måneden. Apropos Hugo Åberg; norske Gretzky B.R. er invitert og stiller. 

Så over til Steen Juul;
Herdete stayere som blant annet Norton Commander, Whipped Eggs og Mellby Club befant seg i det slagne felt da Victory Island sist gjestet Jägersro. Tirsdag er den femåringen tilbake i Malmø, med en form som skal være den samme som sist han han startet i sør-Sverige.

Banen bestemmer balansen
- Ut ifra hva jeg kjenner på 10 Victory Island (V64-3) i trening virker det som om formen skal være ganske så lik som den var da han vant på Jägersro i april ja. Baksporet denne gangen er selvsagt et lite minus, men min hest har vist at han går godt bakfra også. Jeg må innrømme at jeg har litt tro på ham denne gangen. Balansen bestemmer jeg etter å ha sett banen på tirsdag, det kan være at det blir sko bak, sier trener og kusk Steen Juul til Equus.

Lutfis edelsten, pluss Montdore
En annen superinteressant traver som dukker opp, er 4 Upset Face i V64-2. 
- En edelsten, meldte kusk Lutfi Kolgjini til Equus under en samtale på Solvalla i mai. 
- Han trener finfint, kommenterte trener Adrian Kolgjini i helgen. 
Treåringens siste prestasjon var av det råe slaget. Det ble kjørt hardt i "treåringseliten" på Solvalla, Upset Face fikk flere trykker, og måtte til slutt gi seg. 
Også norskeide 5 Montdore er på plass. Han er med i "Åbergs Nästa", i V64-4. 
Niåringen mangler kun få kroner i å passere tre millioner svenske innkjørt. En tøffing med andre ord.