Peter Untersteiner kjører outsider i dag. Foto: hesteguiden.com

Outsidere fra Untersteiner

Peter Untersteiner har ikke de aller heteste vinnerkandidatene under tirsdagens V64-omgang på Jägersro, men er ikke helt fremmed for at han kan servere en overraskelse i løpet kvelden.

V64
Av: Jan Elvestad
Publisert: 16.07.2019 17:57

Peter Untersteiner har vanskelig for å trekke fram hvem av sine åtte hester innenfor V64-spillet som har beste muligheten for dagen, løpsopplegg og dagsform vil avgjøre mye.

Dette er hans vurdering av stallens hester:
 - 8 Global Woodstock (V64-1) trener fint etter behandling og løpspause. Sporet er vanskelig, men jeg tror hesten kommer til å gjøre et fint løp. Det er et outsiderstempel over hesten som kommer ut med sitt vante utstyr; barbeint på frambeina, helstengt hodelag og vanlig sulky.
 - 5 Roller Coaster Ås (V64-2) var fin når han vant trøsteløpet til E3 i Eskilstuna. Det uten at han på noen måte var satt opp for det løpet. Han har tatt det løpet på en fin måte og skal normalt være forbedret med det løpet i kroppen. Nå møter vi veldig gode konkurrenter, uten at jeg føler meg slått på forhånd. I dag setter vi dessuten på amerikanervoigna i stedet for vanlig sulky. Ellers blir det barbeint framme og helstengt hodelag som sist.

Skal vurderes forholdsvis tidlig
- I V64-3 starter jeg to stallhester, som begge skal vurderes på tre-fire hester; 
 - 2 M.T.Mighty Winner synes jeg var litt uvillig sist, han manglet det lille ekstra. Han kjennes fin ut i trening, og utgangsposisjonen er fin. Med klaff er han ikke helt borte. Det blir samme utstyr som sist; barbeint rundt om, can’t see back på innsiden og murphyblender på utsiden, samt yankeevogn.
 - 8 Silent Hill gjorde et fint løp i Åmål, og alt ser bra ut med han etter det løpet. Sporet er sjanseartet, men hesten er klart på gang, det har han vist i sine siste starter. Også han går med samme utstyr som sist; barbeint rundt om, murphyblender på innsiden og can’t see back på utsiden og yankeevogn.

Rolig løp i dag
- Også i V64 har jeg to starthester, med 2 Justice Ås som den med best mulighet. Han ble trøtt sist på Åmål, da kjørte jeg et litt for offensivt løp med hesten. Han er sjekket opp etter den starten, uten at det er funnet noe å sette fingeren på. Han trengte nok det løpet i kroppen, men i dag blir det å kjøre et snilt løp med han slik at han får en god opplevelse igjen. Vi setter på amerikanervogna i dag, i stedet for vanlig sulky, dessuten blir det barbeint rundt om og helstengt hodelag som sist.
 - 4 Poet Broline trener fint, og var riktig fin i et banejobb forrige uke. Galoppen i siste løpet tror jeg kom av den trange svingen på Åmål. Det er uansett en stund siden han leverte et skikkelig løp, jeg håper først og fremst på et feilfritt løp i dag. Utstyrsmessig blir det barbeint rundt om, murphyblender på innsiden og can’t see back på utsiden og amerikanervogn.

Glem siste løpet
- 2 Ilona Håleryd (V64-5) ble altfor het i et innvendig par sist, i et løp hvor det var dårlig tempo. Hun pullet seg rett og slett bort, det løpet kan vi sette en stor strek over. Hoppa trener fint, og pleier å gjøre fine løp stort sett hver gang. Det blir barbeint på frambeina, norsk hodelag og yankeevogn, som i siste starten.
 - 8 Very Many Legs (V64-6) holder sin fine form og gjør fine løp hele tiden. Dessverre har vi fått et vanskelig startspor, det ser vanskelig ut å kunne gå helt til topps. Med litt tur på veien bør det ikke være helt umulig, hoppa er en outsider i dag. Utstyrsmessig blir det som sist; barbeint rundt om, norsk hodelag og yankeevogn.