Jean-Baptiste Lechat, fransk tipsekspert. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media.

- Leder fra start til mål?

 - Onsdagens 5+ løp kommer fra travbanen Argentan, forteller vår franske travekspert Jean-Baptiste Lechat. Løpet er for eldre hester over distansen 2875 meter. Det er ikke lett å hente tillegg på denne banen, taktikken vil spille en viktig rolle.

QPlus
Av: Jean-Baptiste Lechat/Jan Elvestad
Publisert: 16.07.2019 11:36

På første
 - 7 Crack Money var god som unghest. Dessverre ble han skadet og startet ikke i løp på over to år. Han er nå tilbake i toppform, og har vunnet sine fem siste løp. Han vil trolig stikke til tet og kontrollere tempoet underveis. 

På annen til femte
 - 8 Diavolo Criscani vant veldig bra på Vincennes 24.mai, han vant da på meget solide 1'12'9 over distansen 2850 meter. Han bekreftet dette inntrykket under sine siste løp fordi han var det store notatet for en måned siden (han var på vei til en plassering helt i toppen da han galopperte i siste sving). Hans siste løp var kun et "trenings-jobb", han vil kjempe om seieren i onsdagens løp.
 - 14 Alinea er like bra som hun er komplisert. Han har vunnet fire av sine syv siste løp, og blitt diskvalifisert i de tre øvrige. Den siste seieren var meget solid, alt vil avhenge om hesten er på humør eller ikke.
 - 11 Be One des Thirons vant i Marseille for en måned siden, selv om han ikke var på 100% i orden i det løpet. Han bekreftet formen i et løp på Enghien noen dager senere der han avsluttet i fin stil over oppløpet. Det er en logisk sjanse i 5 +.
 - 12 Brelan du Vivier travet uten sko for første gang i karrieren i siste starten på Vichy, han var da meget god etter en offensiv styring. Kommer til start med samme balansen i onsdagens løp, og vil forsøke å gjenta prestasjonen fra det siste løpet.

Reserver
 - 15 Amour Orageux kommer fra en solid prestasjon i sin siste start. Han tok da teten og holdet et høyt tempo underveis. Han overrasket så med å holde inn til andreplassen i forholdsvis hardt selskap. Dette er en spennende outsider.
 - 16 Bettina de Tillard er en god hoppe i både trav og monté. Hun er i toppform for dagen, og hesten i feltet med mest innkjørt. Jeg tror hun kan komme med en overraskelse om de heteste favorittene skulle gjøre seg bort.

Forslaget:
1. plass: 7
2. plass: 8-11-12-14
3. plass: 8-11-12-14
4. plass: 8-11-12-14
5. plass: 18-11-12-14
Vinner og fire hester rundt
24 rekker (25 prosent) = 120 kroner

Innleveringsfrist i onsdagens 5+ er kl. 13:50.
Løpet vises både på Rikstoto Direkte og VG.no.

Tips til onsdagens franske løp (Engelsk PDF)