Espen Edvardsen. Foto: Eirik Stenhaug

Espen spekulerer

Nok en onsdag på Bjerke, og denne onsdagen er det en veldig interessant spillmeny. - Jeg prøver å gå imot et par klare favoritter i håp om skrell. Tre bankere har jeg funnet i omgangen. Flere av de andre løpene er vidåpne, og der må vi gardere bredt, synes Espen Edvardsen.

V75
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 17.07.2019 10:32
Se tips-bonger

Han byr på sine vurderinger av alle V75-oppgjørene på Bjerke i kveld:

V75-1: 
5 Harley D.E. kom ikke til sin rett sist på Jarlsberg hvor han rotet seg vekk med galopp tidlig. Han har vært meget bra i startene før og viste at formen er på topp. Dog likte vi ikke inntrykket sist noe som gjør at vi velger å syne den klare favoritten. En grei favoritt, men ingen banker for oss. 9 Amazing Dream står ikke tilbake for favoritten på kapasitet. Erlend Rennesvik holder denne hesten høyt, men han har blandet og gitt i prestasjonene. Har han dagen og presterer opp mot toppnivået sitt skal han ikke avskrives. 3 Dayenne Lane varmet strålende i forkant av løpene på Jarlsberg sist. Hoppa ble sittende stengt med mye krefter på lager i løpet gode Velvatter vant. Hun har fine forutsetninger i kveld og med inntrykket sist friskt i minnet må hun regnes tidlig. 1 Amazing Case var ute i det samme løpet som Dayenne Lane sist. Hun kom aldri inn i matchen, så det løpet kan man bare sette en strek over. Hun så veldig fin ut i kulissene og forutsetningene i kveld er perfekte. Må absolutt regnes med sjanse. Fire hester står normalt i innledningsløpet.

V75-2:
Her kommer vår sjansebanker i omgangen. 9 Myhreng Trym er en traver vi liker godt. Han har hele tiden vist solide fartsressurser, men han har gjort det vanskelig for seg selv med mye galopp. Sist fikk Kai Johansen prøve hesten, men han slo på en galopp direkte. Opphentingen var av beste merke til andreplassen bak Talomen Ø.K. Vi er helt sikre på at hesten har en radikal rekordforbedring i kroppen og med kveldens forutsetninger må vi bare ta sjansen. Han står helt perfekt til i springsporet på tillegg og skulle Erlend Rennesvik treffe starten ser vi ikke bort fra at hesten fort kan være tidlig å finne i tet. Fra den posisjonen skal det være snakk om en solid vinnersjanse. Han fortjener virkelig en seier nå Myhreng Trym, som har travet mange sterke løp uten å få full uttelling. Det tror vi han gjør i kveld.

V75-3:
2 Lilje Bausa blir voldsomt stor favoritt i dette stallmannsløpet. Hoppa har fått noen løp i kroppen og går frem for hvert løp. Hun har fart som rekker langt utover grunnlaget, men vi synes hoppa er for stor favoritt per nå. Hun var bra til andreplassen bak gode Våler Nikolai sist på Sørlandet og viste at formen er i kraftig anmarsj. Hun er ute på rett distanse og presterer hun opp mot det hun har vist i sine siste starter skal hun regnes med bra sjanse, men vi prøver å felle den store favoritten. 1 Hommes Ferrari har fått et løp i kroppen etter kastrasjon. Dette er en veldig kapabel traver, som duger godt i denne klassen. Han gjør det veldig vanskelig for seg selv med mye galopper, men i feilfri utgave er han god nok for seier. 10 Wilkas har virkelig tatt steget frem i det siste. Han var utrolig tapper i nederlaget på Jarlsberg sist, men måtte til slutt se seg slått av Ask Major, som er en meget god hest i klassen. Det skal klaffe litt fra bakspor på sprint, men har han litt flyt med posisjonene underveis kan han runde til seier. 8 Hønn Spik er per nå markert på 1,7 prosent av innsatsene. Dette er en utrolig god sprinter, som kan sprinte utrolig fort på en god dag. Han er egenrådig, men legger han godviljen til står han ikke tilbake for noen i dette feltet. Innsatsen sist var et steg i riktig retning og har han dagen kan supersjokket være et faktum. 5 Tangen Saga og 9 Stjerne Lykke skal også regnes på gardering i løpet.

V75-4:
9 Sam The Man blir vårt andre holdepunkt i omgangen. Kom tilbake etter lang pause sist og imponerte stort direkte. Han varmet strålende i forkant av løpene og Magnus Teien Gundersen kjørte som han hadde den beste hesten. Han klinket til fra spor 8 bak startbilen og satt i tet inn i den første svingen. Han dro unna i et voldsomt tempo i front og Sam The Man sto for det. Hesten kom i mål på 1.13,6/2100 meter direkte etter et halvt års pause. Det var rett og slett imponerende. Normalt skal han ha gått frem med det løpet i kroppen og motstanden i kveld skremmer ikke. Gjentar han prestasjonen fra sist skal det være snakk om en solid vinnersjanse.

V75-5:
Her kommer omgangens beste holdepunkt. Bjørn Steine tar turen fra Stavanger med klare ambisjoner. 7 Vertigo Dominant har virkelig tatt steget opp hos sin nye trener Pål Buer. Han travet tre solide løp før han endelig fikk full uttelling sist. Han løste veldig bra fra start og Vertigo Dominant var tidlig å finne i tet. Steine dro unna i et hardt tempo i front for å gjøre det vanskelig for blant annet Førlands Tor, som sto på tillegg. Det var ingen som kom i nærheten av Vertigo Dominant som vant på meget sterke 1.25,1/2040 meter voltestart. Han har utviklet seg enormt og kan løse veldig bra fra start. Vi tror Bjørn Steine kjører seg tidlig til tet og fra den posisjonen kan vi ikke se hesten tape om han presterer opp mot det han har gjort i sine siste starter.

V75-6:
Her jakter vi skrellen. 11 Norma B. var rett og slett fantastisk i seiersløpet sist på Bjerke. Vidar Hop kjørte med klare ambisjoner og trykket saften ut av lederhesten Bianca Sisa, som ble mør ut i oppløpet. Norma B. stakk unna til en meget imponerende seier. Gjentar hun den prestasjonen i kveld kan hun legge på til to strake. Formen er bedre enn noen gang. 8 Princess Corner måtte virkelig ned i kjelleren sist på Åby. Åsbjørn Tengsareid klinket til direkte på Velvatter og fikk til slutt overta føringen på den første langsiden. Han holdt tempo oppe, men hoppa ble sliten ned oppløpet. Sitter ikke det løpet for mye i kroppen skal hun regnes med sjanse, men vi synes hun blir for stor favoritt i løpet. 1 Vivienne hadde ikke sjanse mot Norma B. sist de møttes på Bjerke. Hoppa har mye fart i kroppen og skulle det klaffe hundreprosent i kveld kan hun få sin revansje. 6 Gaia B.R. var svært positiv sist på Jarlsberg i løpet Velvatter vant. Hun viste flott form og nærmer seg en seier. Klaffer det bare litt i kveld kan den komme. 9 Towanda`s Classic avsluttet meget bra i det samme løpet sist og viste at formen er i kraftig anmarsj. Det skal klaffe litt fra baksporet, men formen er som sagt god. 3 Zandra Invalley, 5 E. Street og 4 May Lane tar vi også på som skrellhester i løpet.

V75-7:
3 Stumne Fyr har vist voldsom form i sine siste starter. Han har gjort solide løp i Sverige mot veldig gode hester. Sist var han ute mot Professor Ø.K. & co på Hagmyren hvor han ble tredje. Hesten står fint inne i løpet og presterer han opp mot det han har gjort i det siste er han mer enn god nok. 2 Best Ruggen er en skikkelig harding, som har radet opp med sterke prestasjoner. Sist ble han hengende i tredjesporet den siste runden, men var likevel sterk nok til å vinne. Han duger godt i grunnlaget og må ses med sjanse på ny. 1 Sprett Odin galopperte i kampens hete mot nevnte Best Ruggen sist. Hesten sto for en bra prestasjon og viste at formen er god. Garderingsaktuell. 11 Bokli Rapp er en høykapabel traver, som kommer med gode rapporter i ryggen. Blir det bare tempo over forestillingen runder han mange til slutt og kanskje alle? 8 Tangen Braute har travet veldig fine løp i Sverige i det siste. Han er nok best med pisken, men legger han godviljen til i kveld er han ikke mye dårligere enn de forannevnte. Klaffer det bare litt med posisjonene underveis kan supersjokket være et faktum.

Bongforslag – 480,- kroner
V75-1: 1-3-5-9
V75-2: 9
V75-3: 1-2-5-8-9-10
V75-4: 9
V75-5: 7
V75-6: 1-3-4-5-6-8-9-11
V75-7: 1-2-3-8-11

Du kan kjøpe andeler i de ulike spillene som Espen Edvardsen og Vinnerbongen setter opp til kveldens løp her:
https://eksperten.rikstoto.no/kommisjonær/00741/