Gladys E.P: er på jakt etter sin første seier. Den kan komme i V65-6. Foto: hesteguiden.com

- Hun står for tur

1 Gladys E.P. i V65-6 har ennå ikke vunnet, men levert sterke løp i hele år og har spart opp til seier. Det er ikke trener og kusk Renate Aarlie uenig i:

V65
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 16.07.2019 11:48

- Nei, 1 Gladys E.P. har spart opp til en seier, og står for tur til å vinne. Formen er veldig bra, og hun har et fint løp på papiret. Om vi klarer å beholde teten er planen å kjøre hardt unna hele veien. Jeg synes hun har fin vinnersjanse, sier Renate Aarlie til Equus.

1,35 i jobb
29-åringen har 20 hester på stallen i Skoger utenfor Drammen, og hun sier tilgangen på nye hester er bra. En av dem er 10 Ylajali i V5-1. Ei urutinert 3-årshoppe som ifølge Aarlie kan langt bedre enn prøveløpstiden på 42,5 fra januar.
- 10 Ylajali har vist fart i trening, men er ikke stabil og har tidvis ikke fått aksjonen til å stemme. Hun er behandlet to ganger, og etter det siste veterinærbesøket kjørte jeg 1,35 med henne alene på Jarlsberg. Det var bra, men hun er langt fra enkel å kjøre. Derfor setter jeg opp Eirik Høitomt, som er langt bedre enn meg på slike hester. Ylajali kan mye på sitt beste, men er en hissig type og jeg vet ikke hvordan hun takler å være i felt med mange hester. Klarer Eirik å kjøre feilfritt er hun helt klart en av dem som kan vinne, tror Aarlie.