Etne Spretten er ikke til å stole på, men feilfritt rekker han langt i grunnlaget. Foto: hesteguiden.com

Tjomslands mange outsidere

Øystein Tjomsland sender ut en mengde hester på hjemmebane fredag. Han vurderer ingen som klare favoritter, men omtaler mange av dem som outsidere.

V65
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 17.07.2019 11:20

Slik kommenterer Sørlandets trenerchampion sine stallhester dagen før NM-festen på hjemmebane.
- 4 Ero'Kamano i V65-1 har galoppert seg bort to ganger på rappen. Hesten har høy toppfart og fint startspor. Han hører hjemme på outsiderplassen.
- 1 Lonely Warrior i V65-2 er en bra montéhest. Han støter på mange bra her, og det er en fin premie som er hovedmålet for kvelden for hans del.

Pause og behandling
- 2 Guccio Fortuna i V65-5 kommer tilbake etter en liten pause og er fikset på i mellomtiden. Kapasiteten er fin og sporet flott. Gardering.
- 5 Etne Spretten i V65-6 er usikker, men holdt seg til rett gangart på Jarlsberg sist og det ble seier. Konkurransen tilspisser seg, men feilfritt kjemper han i toppen på ny. 10 Valle Hugo har hatt pause grunnet kastrasjon. Jeg håper og tror han skal være mer godtgående nå. Hesten skal regnes som outsider første gang ut.
- 7 Vestpol Kongen i V5-4 kommer tilbake etter pause og travet et fint hurtigarbeid med en rask avslutning sist uke. Toppfarten er høy. Outsider.
- 1 Nordsjø Vinni i V5-5 travet et fint debutløp, men ble speedet ned til slutt av en konkurrent med høyere toppfart. Møter rutinerte motstandere denne gangen. Er nok mer trippel- enn seiersaktuell. Gardering.

- Vår beste
- 1 Sjø Stjerna i V4-4 kan bedre enn prøveløpstiden. Det er vanskelig å vurdere sjansene mot ukjent konkurranse. 2 Haslistjerna travet et fint prøveløp og kan nok bedre enn det. Vanskelig å vurdere sjansene mot ukjent konkurranse. 6 Nordby Sol travet et bra prøveløp langt foran resten av stallhestene vi hadde med samme dag. Hun kan bedre enn prøveløpet. Regnes som en av mange. 12 Tekeld travet i flokken i prøveløpet og kan bedre enn den tiden. Vanskelig å vurdere sjansene i et meget åpent løp.13 Havglimt var tidlig framme, men ble satt litt tilbake. Så fin ut i et jobb på 1.33/2000 meter sist uke og er vår beste vinnerkandiat i dette racet, tipser Øystein Tjomsland.