Ingen foran, ingen ved siden. Ulsrud Tea vant NM i fjor, og blir storfavoritter til å gjenta bedriften i år. Foto: hesteguiden.com

Ender seierstørken i NM?

At travdronningen Ulsrud Tea står uten seier i programraden tilhører sjeldenhetene, men det er tilfellet før lørdagens start i NM. Hvordan er formen til tittelforsvareren før årets største begivenhet? Trener Ove Kenneth Karlsen har svaret.

V75
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 17.07.2019 10:14

- Jeg tror vi har truffet toppformen. Det virket slik i rutineløpet og det siste jobbet jeg kjørte med Ulsrud Tea på Forus i forrige uke, sier Karlsen til Equus. Etter en eksepsjonell start på sesongen hvor 8 Ulsrud Tea i V75-4 var landets beste kaldblodshest, har vår- om sommersesongen vært en liten skuffelse. Ingen seire siden begynnelsen av mars er ikke hverdagskost for hoppa som passerer sju millioner om hun vinner NM.

1,19/500
- Vi har matchet 8 Ulsrud Tea tøft og mot de beste, og med unntak av Alm Svartens æresløp har hun vært bra. Etter Bjerke valgte jeg å ta henne ut av løpene og starte oppkjøringen mot NM. Det er årets viktigste løp, og vært siktemålet siden seieren i fjor. Hun har fått knallharde intervaller, og det har Ulsrud Tea respondert fint på. Thomas Sverre (Karlsen, sønn) kjørte et rutineløp med Ulsrud Tea på Forus, hvor de avsluttet 1,19 siste 500, og hvor han måtte ta dobbelt spenntak for å få stoppet henne etterpå. Jeg kjørte et jobb på 1,29 forrige uke, og alt ser bra ut. Jeg tror hun er i toppform, sier Karlsen.

Roligere med draskylapper
- Og da forsvarer Ulsrud Tea fjorårsseieren?
- Det jeg frykter mest er startsporet. Fra spor åtte har Svein Ove (Wassberg) trolig lite å velge på. Ulsrud Tea stikker normalt til, og da bærer det mot tet. Så er spørsmålet om hun bli stri eller ikke. Hun er blitt mye roligere etter at vi tok bort helstengt hodelag og kjørt med draskylapper, men har hun en "heit" dag så er kusken passasjer. Da kan hun bli spurtet ned. Er hun rolig ser jeg ingen som kan presse opp tempoet, og da blir hun vrien å slå ettersom 9 Lykkje Borka og 10 Åsrud Vilja ikke har vist toppform hittil i år, sier Ove Kenneth Karlsen.

Husk det er Gulljackpot i V75 med dobbel førstepremiepott.