Adrian Solberg Akselsen. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media.

- Likestilte, melder uflaks-kusken

To brudd i kroppen som gror, men som fortsatt smerter. Adrian Solberg Akselsen (25) skulle kjørt i lørdagens NM. Nå ser han oppgjøret fra sidelinjen.  

V75
Av: Even Elvenes, Equus media
Publisert: 16.07.2019 14:57

- 1 Roli Eld (V75-6) kjenner jeg fra mitt daglige arbeid hos Frode Hamre. 9 Odd Herakles har jeg kusket fast lenge. På lørdag møtes de, i mitt hode likestilles de, understreker Solberg Akselsen.

Fortsatt sykemeldt
Det var på Momarken fire uker siden at det meste gikk galt, og hvor Adrian og Gøran Antonsen ble kastet i bakken med enorm kraft.
Begge fikk livreddende hjelp, begge var borte noen minutter.
- Vi havnet etter hvert på samme rommet på Kalnes, sykehuset utenfor Sarpsborg. Jeg ble deretter fraktet til Tønsberg, mens Gøran kom seg hjem. I dag er han tilbake i sulkysetet, jeg er fortsatt sykemeldt og må belage meg på nye uker med smerte og opptrening, forklarer Akselsen.
- Om selve ulykken er det ikke stort mer å si enn at vi hadde uflaks, påpeker det unge talentet.

Kommer mer og mer
- Til et spørsmål om jeg kan skille på nevnte hester, er dette vrient. Roli Eld kommer mer og mer og ser stadig finere ut. Odd Herakles er i storform og en av landets absolutt beste. Men med spor en og ni er Roli Eld favorisert en del. Han er dessuten hurtig ut i starten og kan få føringen. Begge fikser distansen over lange 2600 meter.
- Blir du innerst inne overrasket om Roli Eld holder unna til seier?
- Nei, det blir jeg ikke, avrunder Adrian til Equus.