Odd Herakles vant en tøff NM-duell mot Kleppe Slauren i fjorårets mesterskap. I år må trolig Odd gjøre løpet bakfra. Foto: hesteguiden.com

NM-fest på Sørlandet

Tittelforsvarerne Ulsrud Tea og Odd Herakles er på plass når Sørlandets travpark tradisjonen tro innbyr til NM-fest for kaldblodshestene. Begge blir favoritter igjen, men den ene har ikke vunnet siden 9. mars og den andre har trukket bakspor. Og husk det er Gulljackpot i V75.

V75
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 16.07.2019 10:45

250 000 kroner venter vinneren, og for hoppenes del blir 8 Ulsrud Tea i V75-4 som vanlig den store favoritten. Kaldblodsdronningen hadde ikke vunnet NM siden 2014 da hun tok tilbake tittelen etter en ny duell med Åsrud Vilja i fjor. Begge er på plass igjen, men tross spor åtte er Ulsrud Tea pånytt storfavoritt til seieren. 12-åringen vil passere sju millioner innkjørt om hun skulle vinne. Utfordrere? 1 Tante Ragnhild, 6 Brenne Blissi, 9 Lykkje Borka, 10 Åsrud Vilja og 11 Trø Hera.

Odd fra bakspor
9 Odd Herakles i V75-6 tok sitt første NM-gull i fjor etter en hard kamp mot 12 Kleppe Slauren. Det var fra tet, en posisjon han neppe får fra bakspor. Det åpner opp løpet, spesielt også siden hovedutfordrer 1 Roli Eld står i innersporet og risikerer å bli overflydd. Således er årets NM for hingster og vallaker langt mer åpen enn på flere år.

Tjomslands seiersmaskiner
Øystein Tjomsland hadde en strålende Derby-kvalifisering i Östersund, og det ser ikke mye dårligere ut før lørdagens festdag på hjemmebane. Sørlandets tranerchampion har ikke mindre enn tre kjempefavoritter innenfor V75. Først ute er 8 Grisle Odin G.L. i V75-1. Kriterie-favoritten galopperte riktig nok sist, men tross 60 meter tillegg blir han megafavoritt i Sørlandets 3-års Cup. Hesten å slå? Ubeseirede 4 Ness Tjo Fryd. 2 Magnums Ohello i V75-2 har tatt voldsomme 24 seire på 33 forsøk. Fra spor 2 blir han kjempefavoritt til å ta triumf nummer 25, og den femte på rad. Enda mer betrodd blir trolig ubeseirede 8 Lesja Odin i V75-5. 6-åringen vet ikke hvordan det er å tape og har trukket ytterste spor bak bilen over sprint, men det virker som om hesten tar ut det han må for å vinne. Vi tror på seier nummer 22 i forsøk nummer 22.

Rebella får revansj
4 Rebella Matters galopperte seg bort i finalen av JGPs hoppeløp, men det var mot superstjernen Hillary B.R. Nå er det tilbake til grunnlagsløp for hesten som satser mot Hoppe-Derby. Fra et fint spor taler mye for at hun vinner V75-3. V75-7 er kanskje dagens beste spilleløp med en rekke seiersmaskiner på plass. Mange kan vinne, og dette er et løp de fleste vil gardere.
Husk det er Gullajckpot med dobbel førstepremiepott.