Lesja Odin er fortsatt ubeseiret og jakter sin 22. strake seier i V75-5. Foto: hesteguiden.com

Tjomslands favorittarmada

Øystein Tjomsland er utvilsomt lørdagens nøkkelkusk på hjemmebane. Han kjører tre av dagens fire største favoritter i en Gulljackpot-omgang med dobbel førstepremiepott.

V75
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 17.07.2019 11:42

Slik kommenterer Tjomsland sine og stallens starthester på NM-dagen.
- 9 Tangen Elvira i V5-2 er det blitt mye galopper med i det siste. Uten galopp er hun god nok, men hun må trave feilfritt fra langt tillegg for å komme inn i leken.
- 8 Grisle Odin GL. i V75-1 er en meget god 3-åring som galopperte fra start på Bjerke, men travet et toppløp etterpå. Matematisk er det plundrete å hente 60 meter tillegg på strekhestene. Det må klaffe, men kan gå.

- Enorm sist
- 2 Magnums Othello i V75-2 travet et enormt  løp sist etter morderisk innledning. Han har utviklet seg enormt. Hesten må flytte beina i rekordfart på en rask sprint mot flere spesialsprintere, og er en av flere.
- 10 Royal Winner i V75-3 leverte et pangløp sist til målfototap. Han holder absolutt toppform. Med overpace henter han mange til slutt. Han må ha tur på veien for å vinne, feltet er sterkt.
- 8 Lesja Odin i V75-5 vant sist etter å ha sittet fast en stor del av løpet. Ytterste spor bak bilen i et sprintløp er vrient, og det skal ikke bli mye feil på veien for at dette kan ende feil. Men skal selvsagt regnes med vinnersjanse igjen, mener Øystein Tjomsland.