Topas Royal har vært i vinnerpaddocken, men ble starterklært til dagens maidenløp før sin første seier. Ligner en klink vinner i V5-5 på Øvrevoll i dag. Wido Neuroth trener topphesten, Jan-Erik Neuroth rir. Foto:Roger Svalsrød, hesteguiden.com

Banker på Topas Royal

Jan-Erik Neuroth har fire i både Sverige og Danmark og topper på Øvrevoll med 7-8-5 på 35 starter. Helt klart en jockey å følge i lunsjen: - 2 Topas Royal (V5-5) kan brukes banker, sier han til Equus før løpene. 

Av: Tom W. Johannessen
Publisert: 12.06.2019 11:16

Han melder altså helgrønt på hesten som var en klatrende 50-prosenter kl. 09.30. Topas Royal har vist at han behersker dagens tøffe baneforhold, merk at banen definitivt er krevende når startboksene åpnes for V5-5 (kl. 14.50) som er løpsdagens siste løp. Men Neuroth junior har mer på lager i dagens lunsj.
Ikke minst en spennende starthest i 7 1 And I (V4-2) - som aldri løp opp til forventningene i fjor. 
En 22-prosenter kl. 09.30, intet overspill, hesten kan fort være helt overlegen. Skal ha mange kilo inne i forhold til 79 i handicap.

- 7 I And I (V4-2, Wido Neuroth) trener fint. Har fått god tid etter kastrasjon. Sesongdebuterer mot eldre hester i det jeg vil kalle et åpent handicapløp. Skuffet i fjor, vi håper nå. Kan vinne; jeg tror han takler disse baneforholdene.
- 6 Mustajjid (V4-1, 10-prosenter, Wido Neuroth) er i veldig fin form. Best på dirt, men ingen dirtløp til ham nå. I utgangspunktet ingen fordel av baneforholdene; dette er en liten hest med en kort aksjon. Men jeg gjentar at formen er veldig bra.
- 10 Meanttobeme (V4-3, 5-prosenter, Isidro Vergara) har jeg blitt nummer to med en gang. En litt sær hest med kapasitet. En kjempeoutsider i dag, sier Jan-Erik Neuroth til Equus.

Hellgren med outsidere
Tobias Hellgren/Anna Pilroth er stadig på farten Skandinavia rundt. Har to på Øvrevoll i dag, lørdag starter de vårens obs-hest; Ajas i Grand National på Strömsholm. Men først Øvrevoll:
- I utgangspunktet ville jeg si at 1 Ruler Of Course (V4-1, 12-prosenter) er vår beste sjanse. Men det var dette regnet... Han vil helst ha "snabb" bane. Det blir uansett mer offensivt i dag.
- 9 Silky Road (V4-4, 13-prosenter) var en aning blek sist. Vil ha hardt tempo hele veien. Blinkers på igjen for å holde ham fokusert, det er to svinger. Kan vinne. Jeg er optimist med begge våre i dag, uttaler Tobias Hellgren til Equus.

* 3 Love Of Course (V5-4, Rafael Schistl) er stallen beste sjanse i dag. Når det gjelder 10 Silver Dalens (V4-3, Liam Doran, 5,9-prosenter) løp sist, er det bare å glemme. Jockeyen mistet stigbøylene. Kan være i toppen hvis han står distansen, mener championtrener og tetmann på Øvrevoll så langt;  Niels Petersen. 

Pass på Silja!
Silja Støren kan dukke opp i vinnerpaddocken i dag: Både 7 Anachronist (V4-1, Isidro Vergara, 16-prosenter) og 3 Phoenix Dancer (V4-3, Hallvard Soma, 7-prosenter) er outsidere som må tas alvorlig. - Anachronist har gått to fine løp og er spennende i dag. Phoenix Dancer er ute på en bedre distanse og har en lettere oppgave i dag, sier Silja til Equus - og er optimist.

"Har stått på 86"
- 2 Angel Island (V4-1, Tina Smith, Nora Hagelund Holm, 7-prosenter) er en englandsimport som kommer ut som et spørsmålstegn i V4-1.
- Har stått på 86, er i utgangspunktet kjøpt inn som avlshoppe. Men vi prøver nå, trener Tina Smith er fornøyd. Kan være alt mulig. Skal ikke ha hard bane. Slipper jo det i dag, sier deleier Knut O. Arnesen til Equus.

DAGENS UNDERSPILL: 6 Jane i V4-2 (Manuel Martinez rir, Are Hyldmo trener) er en 8-prosenter kl. 11.00. Dette er helt klart for lavt. En topphoppe (tiltenkt start i Erik O. Steens Memorial på Derby-dagen) med ett løp i kroppen 17. mai. Ble sjette da:
- Blåste tom, var for lite jobbet. Jeg var fornøyd med hesten, ikke med treneren. Er klart forbedret i dag og bør passes, sier Are Hyldmo som nok tror at hans hest er foran 5 Silent Storm. Sistnevnte er tre ganger så mye streket kl. 11.00.
Are "varner" også litt for lite spilte 5 Geist i V5-4; en veldig "grønn" hest, som brøt ut i svingen sist i løpet gode Izakaya vant. Sistnevnte er en 77-hest, Geist hadde ikke vært mer enn fem-seks lengder bak Izakaya med en tilnærmet normal sving. SISTE OM BANEN: "Målt til 5,3, altså en myk bane i dag tidlig.Den kommer til å bli tung utover dagen", skriver baneansvarlig René Naustdal i en sms til Equus kl. 08.00.