Sandro De Paiva og Heavenly Spiced vinner på Göteborg 2. juni. Onsdag rir Carlos Lopez. Heavenly Spiced, nå elleve år, trives med svikt i banen - og vil få den type bane han trives med. Hallvard Soma trener; Stall Heavenly Spleis og Liv Kristiansen eier. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

"Fine fiduser i lunsjen"

Øvrevoll byr på en spennende V4-runde - og trener Hallvard Soma har "fine fiduser i lunsjen". - 3 Heavenly Spiced (V4-2, 15-prosenter kl. 09.30) er den beste sjansen, sier han etter litt betenkningstid. 

V4
Av: Tom W. Johannessen
Publisert: 11.06.2019 19:42

* Veterantreneren har fem hester til start og kommenterer hester og sjanser for Equus:

- 3 Rock Dancer (V4-1, Carlos Lopez, 15-prosenter , red. anm.) er droppet to kilo, fikk et uheldig løp sist. Dette er en miler. Regnes, jeg mener kanskje at 7 Anachronist er hardest i mot.

- 2 Heavenly Spiced (V4-2, Carlos Lopez, 15-prosenter) var veldig bra til seier i Göteborg. Hadde vunnet også uten pisk. Har en fin sjanse igjen, liker svikt i banen. Neuroths 7 I And I er hesten å slå.

- 1 Nordlys (V4-3, Alan Wallace, 8-prosenter) er entaktet og vanskelig å få først. Men jeg synes han skal regnes onsdag.

- 3 Phoenix Dancer (V4-3, Silja Støren, 7-prosenter) har jeg nok mest tro på av våre. Er også den av de to som skal trives best med den type bane det blir onsdag. Har vært to ganger ute på for kort distanse - og var sjuk i løpet som ble vunnet av Two Times 23. mai. 7 Chilterns er hesten å slå i løpet.

- 11 Fix Fox (V4-4, Manuel Martinez) tror jeg ikke på når det nå er gress. Nå skal han oppføre seg, det er det viktigste. Var dum i startboksene sist.

Nathalie: Chilterns har en veldig bra sjanse!
Han vant på Göteborg nest sist - og var også god på Øvrevoll sist i løpet som ble vunnet av Henrik Engbloms My Cup Of Tea. Forbedrede 7 Chilterns (V4-3) Kommer ut med formsterke Kaia Ingolfsland som et klart holdepunkt for mange V4-spillere.

* Nathalie Mortensen har hovedansvaret for Chilterns og kommenterer denne og  6 All My Lovin (V4-4) som hun selv rir:

- 7 Chilterns (V4-3, Kaia Ingolfsland) kom nok lit tidlig i front sist. Har vært pigg og fin etter løpet, lengre nå er en fordel. Chilterns har en veldig bra sjanse. Tette starter skal ikke være noe problem. Myk bane kan være en liten "nackdel", jeg nevner det. Han er nok best på fast bane.
- 6 All My Lovin (V4-4, Nathalie Mortensen) går "jättebra" på gresset. Jeg red litt dårlig sist på Göteborg. Litt lengre nå, er bedre da. Men All My Lovin er litt langsom i starten, ingen fordel når det nå er 1730 og to svinger. Uansett, jeg synes vi skal regnes; Anna Pilroths 9 Silky Road er vel hesten å slå i løpet, sier Nathalie Mortensen til Equus.