DIRT-SPESIALISTEN: Dickie Dickens har triumfert på det som er av dirt-baner i Skandinavia. Her fra et løp og en seier på gamle Täby med Elione Chaves i salen. Foto: Svensk Galopp

Rusten rad, førstetippet

Trener Are Hyldmo vant med Lovetorun på Øvrevoll onsdag, torsdag er han på Bro Park med dirt-spesialisten 1 Dickie Dickens i V5-2. Raden er rusten, men han er førstetippet i Bro-programmet. 

V5
Av: Tom W. Johannessen
Publisert: 12.06.2019 20:51

- Han tipper stadig de norske hestene, sier Are Hyldmo og sikter til mannen bak tipsene, Ulf "Uffe" Zeider. Er Are er litt mindre optimist på vegne av Dickie enn nevnte Zeider? Tja. På den annen side; Øvrevoll-treneren kjører ikke tur-retur Stockholm med én hest for å se Högvakten paradere foran Stockholms slott.

- 1 Dickie Dickens (V5-2, Kaia Ingolfsland rir, 28-prosenter kl. 13.00) vant fire på 12 starter i fjor, men har ikke levd opp til forventningene i år. Han har lagt seg ut litt i en alder av ni år. Er blitt roligere i hodet, slapper mer av, før trente'n seg selv. Han trenger kanskje flere løp i kroppen nå? Men han har ihvertfall fått tre foreløpig. Gikk en bra jobb på lørdag - og forutsetningene er fine med førstespor på Bro Park. Vi starter der fordi det ikke er dirt-løp for ham på Øvrevoll før i august. Det bør bli tet torsdag, formen er fin; Dickie Dickens holdt lenge på gress (!) i det siste løpet. Kaia (Ingolfsland, red. anm.) rir veldig godt og tar av to, oppsummerer Are og samler optimisme i løpet av oppsummeringen. 

* Championjockey Per-Anders Gråberg kommenterer sjanser og hester for Equus: 
- 5 Teerex (1. løp, Göran Schillström trener) var ok i kvalet. Nr. 4 bør vinne dette løpet.
- 7 Alchemist (V5-2, Roy Arne Kvisla) er ute på en litt for kort distanse. Dette løpet er for å få henne i gang.
- 5 Tiny Tom (V5-3/V4-1, Roy Arne Kvisla) var god i fjor, vant fire av åtte. Operert i et framkne i vinter. Ærlig hest som kjemper på. Min beste sjanse i dag.
- 1 Hanni (V5-4, Roy Arne Kvisla) har gått ok. Hadde håpet på et litt lavere handicap. Det er 3-åring mot eldre, det blir kanskje "svårt", men ikke helt borte.
- 1 Passive (V5-5, Catharina Vång) har jeg aldri ridd. Kvalet ok. Løpet er dårlig, treneren er positiv, det er det jeg kan si.

* Trener Roy Arne Kvisla, eks-larviking, har ni seire og 30 i seiersprosent i Sverige i år; er sjette på pengene, Patrick Wahl topper. Av Kvislas ni seire er åtte tatt på hjemmebanen Bro: - 5 Tiny Tom (V5-3/V4-1) er min beste sjanse i dag, sier Kvisla til Equus.

* Per-Anders Gråberg har ni seire på Bro Park i år og er den evigvarende kongen av galoppen i Stockholm. Men hvem er toer i år? Jo, Kaia Ingolfsland fra Drengsrud, Asker. 22-åringen har seks seire og er foran Elione Chaves på flere andreplasser.

* - 8 Alucinari (V5-5/V4-3, Madeleine Smith trener, Jacob Johansen rir) blir blytung favoritt i både V5 og V4. Så flott ut på en 48-tid over 800 meter dirt i kvalløp. Blir "svårslagen" for å si det med svenskene. 

*
Bro-løpene vises på RD2 og på denne linken:
http://www.atgvision.com/hlsplayer/track4/