Biri i sommer; Lykkje Embla og kusk Kai Johansen i aksjon. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Har vunnet lokalkjøring

- Jeg skal ikke si at vi vinner, men jeg kan i hvert fall fortelle at 1 Lykkje Embla har vunnet lokalkjøring etter den siste starten. Det var den første "seieren" til kona mi, Maria, sier Kai Johansen.

V65 V5
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 12.06.2019 12:00

Familiehesten 1 Lykkje Embla i 1. løp/V65-1 står fint til, men kan neppe forsvare innersporet:
- Med vinklet startvinge er det ekstra vrient å forsvare sporet, men vi burde være sikret et flott løpsopplegg. Og jeg synes det oser hardt tempo hele veien av dette oppgjøret. Det vil være en fordel for min hest som er veldig flink til å holde farten. Jeg skulle aldri i verden ha gått ut i tredjespor 600 meter fra mål sist. Vi tapte en mulig trippelplass på at jeg dummet meg ut, men formen er på plass. Lykkje Embla var ute i en lokalkjøring på Nannestad forrige helg, og da vant hun på en lekker måte for min kone Maria, sier Kai Johansen.
- Jeg har ambisjoner om en trippelplass, og på litt gardering kan hun være verd en V65-strek også, sier Kai Johansen.

Han har ytterligere fire oppsitt:
- 12 Nocturne E. i 2. løp/V65-2 står i et vrient spor, men denne hesten er bra. Hun er såpass god at jeg tror hun kan runde mange, for hun går til mål så det suser. Jeg har i det minste trippelambisjoner, og hun kan også være verd en gardering.
- 8 Solmyr Arvid i 4. løp/V65-4/V5A-1 blir et spennende oppsitt. Jeg så at han ledet i det lengste på Bjerke sist. han er vel såpass bra at en plass blant de tre fremste skal være innen rekkevidde.
- 11 Stand Up i 5. løp/V65-5/V5A-2/DD-1 blir et spennende bekjentskap. Han var god da han vant i Drammen sist, så formen er tydeligvis på plass. Vi må ha litt posisjonsklaff fra annen rekke, men jeg tror han skal takle stayerdistanse. Jeg synes dette virker spennende og har litt ambisjoner.
- 11 Arion Augustinu i 6. løp/V65-6/V5A-3/DD-2 står vrient til mot bra hester. En premie virker å være målet, kommenterer Kai Johansen.