Royal Muscle innleder sesongen med start i Stavangerløpet lørdag. Foto: hesteguiden.com

- Blir sjanseartet

Royal Muscle hadde en sterk fjorårssesong med over 600 000 kroner innkjørt. Nå kommer den billedskjønne hingsten tilbake etter åtte måneder på sidelinjen i en omgang hvor det er Gullajckpot og dobbel førstepremiepott. 

V75
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 12.06.2019 10:33

Oppgaven er anerike Stavangerløpet, som hvert år lokker fram mange av årgangens beste 4-åringer. Det er også tilfellet i år, hvor 5 Noble Superb, 6 Catherine's Chevy, 10 Max Brady og 11 Royal Muscle er på plass. Til sammen tjente de over 4,3 millioner kroner i fjor. Nå kommer de to siste ut etter lang pause, men begge fra bakspor.
- 11 Royal Muscle i V75-6 har trent på godt gjennom hele perioden. Hesten møter vel forberedt, og har fire banejobb i kroppen. Det som trekker ned er sporet, og det blir sjanseartet herfra. Vår mulighet til å komme inn i leken er en førsterunde i 1,13-fart. Med tempo er Royal Muscle en av dem som kjeper om seieren, sier trener og kusk Frode Hamre til Equus.

- En av flere
På en dag hvor det er dobbel førstepremiepott har Hamre-stallen med seg ytterligere tre hester til Stavanger. Slik vurderer Frode deres muigheter.
- 8 Exploitmyday i V75-2 har fått dårlig uttelling for fin form, og med dette sporet så er dessverre sannsynligheten stor for at det vil fortsette et løp til. Hun satt fast for lenge sist og vinner snart løp, men neppe fra spor åtte i et løp hvor hun er oppmeldt. Premie er bra.
I kalasform
- 7 Brenne Banker i V75-3 ble også sittende fast for lenge sist, og han kom til mål med krefter spart. Distansen er til hans fordel, og slik jeg ser det så er han en fire, fem hester som kjemper om seieren.
- 9 Calina i V75-4 galopperte sist, noe hun normalt aldri gjør. Formen er strålende, og på Jarlsberg hentet hun lengder på Gretzky B.R. Spor ni er bra, og hun er god for en 1,11-tid. Hun må regnes, mener Frode Hamre.