Thankful hadde en sterk 3-årssesong. I kveld gjør hun sin årsdebut. Foto: hesteguiden.com

Thankful for sporet

Gulljackpot V75 Forus: Visst møter hoppa hingster, men hun har vært svært god i de siste startene og har trukket et bra spor: - Hun møter knallhard motstand, men har vært veldig god i de to siste startene, understreker Øystein Tjomsland.

V75
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 12.06.2019 09:48

Han har med seg fem stallhester til Forus, og alle virker å være i prima form:
- 1 Thankful i 8. løp/V75-6/V4-3/DD-1 trakk et gunstig startspor og er sikret en fin reise fra innerspor. Har rett og slett vært utrolig god i de to siste startene. Møter hingstene på ny. men skal regnes med trippelsjanse og bør garderes på 3-5 hester, varsler Øystein Tjomsland.

Beste sjansen?
Den beste Tjomsland-sjansen kan vise seg å være en kapasitetshest som starter i 2. løp/V5A-1, 1 Ero Kamano:
- Han travet et sterkt debutløp for oss og galopperte bort seieren inn mot den siste svingen. Kan sikkert trave fort på en sprint. Førstespor på Forus gjør det litt usikkert hvor han havner, og 5 Norahs Winner er ekstremt eksplosiv bak bilen. Min hest er en outsider.
- 8 Tangen Elvira i 3. løp/V75-1 har galoppert mye den siste tiden, men formen er nok uforandret fin. Holder naturligvis ikke klassen til 11 Brenne Blissi og de fra det lengste tillegget, men feilfri kjemper hun om en bra premie.
- 4 Langlands Odin i 5. løp/V75-3/V5A-4 fikk en fin reise sist og vant igjen. Han holder flott form og er helt sikkert bedre med løp i kroppen. Om det er godt nok til å slå 8 Professor Ø.K. gjenstår å se. Han skal med på gardering.
- 7 Royal Winner i 9. løp/V75-7/V4-4/DD-2/SuperTrippel satt bom fast mellom hester på Bjerke lørdag. Han er nok på karrierebeste for øyeblikket. Han trakk et dårlig startspor og er ikke ekstremt god fra start. Er likevel garderingsaktuell, synes Øystein Tjomsland.