Cuba Vind Kula gikk bra for Ernst Petter Knutsen sist. Nå tar Gunnar Austevoll tømmene. Foto: hesteguiden.com

- Må holdes i gang

Cuba Vind Kula slo til med en fin annenplass på Jarlsberg forleden. - Jeg var ikke så veldig overrasket, forteller trener Annette Stordal. 

V5
Av: Frode Gjesdal, Equus media
Publisert: 16.05.2019 08:58

Løpet på Jarlsberg var 4-årshoppas annen start. Tidsmessig var forbedringen stor fra debuten - 3,7 sekunder på ni dager. 

- Det ble steingærnt for 2 Cuba Vind Kula (V5-2) på Biri. En løs hest i banen gjorde at starten ble utsatt. Da den ble fanget inn ble det kalt til start om ett minutt. Hesten min må holdes i gang fram mot start. Slik det ble på Biri så ble hun stiv under utsettelsen. Hun la seg ikke ordentlig til før de siste 500, forteller Stordal. 

- Alt virker i orden, men det er ikke sikkert hun rekordforbedrer seg igjen. Jarlsberg er tross alt en raskere bane enn Drammen, poengterer 49-åringen. 

- Du har lillesøsteren 12 Cuba Stormvinna (V5-2) med i samme løp. Hun var slått med 25 meter av storesøster sist. Er det der styrkeforholdet ligger mellom dem?

- 20 meter er vel forskjellen på meg og Lars Anvar Kolle bare på startsiden, sier Stordal og viser til kuskebyttet på 3-åringen.

- Løpet på Jarsberg var Stormvinnas debut, og hun kan gå fram, men det virker som hun ikke helt har farten til storesøster inne. 

- Hva med 6 Værdalingen (V5-1)?  

- Han er bedre enn han fikk vist sist. Han var stiv i skulderen og fikk ikke løftet det ene frambeinet. Vi har tøyd mye etterpå, og han virker bedre. Jeg tror han kan i underkant av 1.30, men synes det er noen gode imot. Han er vanskelig å plassere, sier Stordal, som forteller at 10 Særheims Jerka (V5-1) står på samme stall som hennes hester.

- Hun er hurtig, men galopperer ut av ingenting. Ligger hun nedpå blir jeg ikke overrasket om hun ender langt framme.