Baltic Eagle og Jan Erik Neuroth vant Kingsland Oslo Horseshow løp på Derby-dagen i fjor. Wido Neuroth trener. Sandro de Paiva rir Baltic Eagle 17. mai, Jan-Erik, som ikke rir 55 kilo, har tro. Foto: hesteguiden.com

- Candyflower og Baltic Eagle

17. mai er blitt en strålende tradisjon på Øvrevoll, sier direktør Thomas Gjelsås. 6 Baltic Eagle (V65-3) og 6 Candyflower (V65-5) er stallens to beste sjanser, sier Jan-Erik Neuroth. 

V65
Av: Tom W. Johannessen
Publisert: 15.05.2019 19:21

* Jan-Erik har fire i Sverige og tre Øvrevoll-seire så langt i 2019. Han har blikket rettet mot championatkampen og tror han skal kunne utfordre Carlos Lopez i år. Sistnevnte har fem strake championat på Øvrevoll. Forøvrig; Alan Wallace leder så langt med fire seire så langt.

* Her er Jan-Erik Neuroths kommentarer om hester og sjanser til Equus: 

- 1 Topas Royal
(1. løp) årsdebuterer. Slåss om andre bak 5 Privilegadio til Niels Petersen.

- 6 Mongolian Navy (V65-2, Pål Jørgen Nordbye trener) vant igjen sist. Har tre strake i år, fire på rad med den siste i fjor. Han dreper dem på slutten. Har en grei sjanse igjen, men nå er det mye tøffere hester. Takler ikke løs bane, vinner ikke hvis det ikke er feste. Det blir en del sol frem mot fredag. Det spørs hvor mye de vanner. Det er to dirtløp av åtte.

- 3 Killroy (V65-3, Wido Neuroth) vant to i fjor. Årsdebut, trenger nok løpet, han pleier å gjøre det. Er i fint humør. Trippel.

- 6 Baltic Eagle (V65-3, Wido Neuroth, Sandro De Paiva rir) trener veldig bra. Er blitt ett år eldre, 5-åring nå, og sterkere. Glem de to siste løpene i fjor. Bør kunne forsvare formtallet. Har en god sjanse. 8 Master Bloom fra Cathrine Erichsen er hesten å slå i dette løpet. 

- 2 Angel Love (V65-4/E. Nagell Erichsens hoppeløp, Wido Neuroth)  trivdes ikke på Klampenborg. Håper og tror hun er bedre nå, men 1800 er litt kort. 4 High As A Kite er en naturlig favoritt her.

- 6 Candyflower (V65-5/Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, Wido Neuroth) står høyest i formtall og kan vinne, jeg blir ikke overrasket om hun gjør det. Men sikker er jeg ikke. Hun trenger løpet, det er jeg overbevist om, kom litt seint i gang i år. Distansen er lengre, hun har ikke testet bakken og det lange oppløpet. Spillerne bør også være oppmerksomme på disse tidlige løpene for 3-åringene. Hestene har ofte fått sitt handicap på andre baner og andre distanser. En hest som Niels Petersens 7 Fabricio har løp i kroppen og er etter en spennende hingst. Tror den kan mer enn formtallet, bør passes.

- 10 Dardenne (V65-6, Wido Neuroth) var ok sist, men her er ikke startsporet bra. Det kan koste en del lengder, det er kort til svingen, og han er ikke så rask ut. Er heller ikke den tøffeste hesten, ikke glad i å gå i luker. Kan vinne, men da må han ha et smørløp. 9 Shantou må være en hest å se opp for her.

* Mer om Øvrevoll-løpene 17. mai; følg denne linken:

http://www.ovrevollgalopp.no/spillsenter