KAMPKLARE: Privilegiado og Niels Petersen er klare for 17. mai på Øvrevoll. Foto: Eirik Stenhaug

Dansk konge av 17. mai!

2001 var det første året med Øvrevoll-galopp 17. mai i nyere tid. Carlos Lopez har 16 besøk i vinnerpaddocken på nasjonaldagen. Niels Petersen topper av trenerne med 18 seire. Niels fra København har grunn til å vifte med det norske flagget.

V65
Av: Tom W. Johannessen
Publisert: 15.05.2019 23:53

* Her kommenterer Niels Petersen de elleve starthestene for Equus:

- 5 Privilegadio (1. løp, Rafael Schistl) har vi store forventninger til. Er Derby-hesten. Dette ble et litt merkelig løp med hester av forskjellig kvalitet. Strekk i feltet - for å si det sånn. Racing er racing, men Privilegadio vinner dette.

- 1 Trouble Of Course (V65-3, Per-Anders Gråberg) var godkjent på Klampenborg, avsluttet bra i Dansk Jockey Club Cup. Marc Stotts King David vant løpet. Litt lengre nå. Jeg er i utgangspunktet fornøyd med premie, men nevner at Trouble Of Course er den av mine som har fordel av en lettere bane - som det trolig blir. Vant Sveaas som 3-åring.

- 2 Cockney Cracker (V65-3, Rafael Schistl) hadde småproblemer i fjor. Er litt ny for meg, men ser fin ut i trening. Ikke lett å ranke mine innbyrdes.

- 5 Sir Zelmer (V65-3, Alan Wallace) er blitt fire år nå, bra som toer i St. Leger på Bro bak 8 Master Bloom. Likevekt da, får 4,5 kilo av Master Bloom nå. Går altså med 51 kilo, ikke helt borte. 

- 3 Swan Black (V65-4/Fam. E. Nagell-Erichsens hoppeløp, Rafael Schistl) kommer ut i et tøft løp. Happy for premie.

- 1 Shenanigans (V65-5, Skandinavisk mesterskap for 3-åringer, P-A Gråberg) er en fin hest. Årsdebut som tre av mine fire i løpet. Riktig distanse. Går godt på Øvrevoll, kan vinne. I den første gruppen av mine sammen med 2 Wishformore.

- 2 Wishformore (V65-5, Rafael Schistl) står på 76, nest høyest  i feltet. Veldig fin grunnkapasitet, er den som gir det "mest klassiske inntrykket" fra vår stall. Veldig spent på ham.

- 7 Fabricio (V65-5, Dale Swift) var veldig god til seier i årsdebuten på 1100 dirt. Litt kortere hadde vært ideelt, men denne er en outsider.

- 10 Stargazing (V65-5, Jonathan Castillo) ble andre to ganger i fjor. ikke så dårlig, denne hesten. Kanskje et lite obs.

- 7 Two Shots Of Happy (V65-6/Øvrevoll Sprint Cup, P-A Gråberg) gjør årsdebut, Ingen seire i fjor, men veldig snaut slått av gode sprintere som Pal O'Mine og Tinnitus. Har veldig fin fart i kroppen og er en outsider. 

- 13 Basie (V65-5, Rafael Schistl) er ny hos meg, veldig bra til seier på 1100 meter dirt 2. mai. Imponerte, men dette er en annen type løp. Vinneren her er hesten med den heldigste reisen. Med 15 jevne hester i feltet må man ha flaks.