Magnus Teien Gundersen og Faust Boko. Foto: Morten Skifjeld, Hesteguiden.com

Over grensen for å høste

- Vi har tre hester til start i Årjäng søndag, fellesnevner er flott form og gode muligheter.

V75
Av: Even Elvenes, Equus media
Publisert: 15.05.2019 11:04

Geir Vegard Gundersen oppvokst i Magnor - et steinkast unna Sverige, reiser gjerne over grensen for å starte stallens travere. 
- Årjäng er som en hjemmebane å regne, det er kort avstand dit. I tillegg er premiene solide og arenaen fin, understreker topptreneren fra Nittedal.

Talent
Første hest ut for familien Gundersen, er 6 Iggy B.R. (2. løp) – eid av Morten Langli, en populær mann blant fotballfrelste. Hans innsats som tv-kommentator står det respekt av. 
- Iggy B.R. kan galoppere, men er en fin traver. Jeg var godt fornøyd med innsatsen i debuten som ga seier. Han trakk et godt startspor i volten og kjemper nok i toppen på nytt. Noen rakett fra start er ikke Iggy B.R., bare så det er nevnt.

Tøff oppgave
Gundersen andre starthest er 14 Egon i V75-5. 
- Egon har kommet bra tilbake etter en lengre pause, og gjort to fine innsatser. I utgangspunktet er 40 meter tillegg mye, men med toppformen inne kan det gå. At Magnus (sønn, red. anm.) kan vise fram pisken er en fordel, understreker Geir Vegard.

Kanonløp sist
- Spor en venter Faust Boko i V75-7/DD-2. 
- Bra, men en viss fare for å bli overfløyet er der. Han er helt klart i «kanonform», innsatsen til fjerdepremie 8. mai var en av hesten aller beste hos oss. Jeg endrer litt på søndag, Faust Boko skal gå barbeint foran. Løser det seg kjemper han i toppen, avrunder Gundersen til Equus.