Rasken Q.C. er en av fem hester på treningslisten til Aleksander Rishovd. Fredag sender han ut norgesdebutanten Armani Flamingo. Foto: hesteguiden.com

- Jeg har seierstro

4 Armani Flamingo avlegger en spennende norgesdebut i V65-4/V5-1. Deleier og trener Aleksander Rishovd varsler både et offensivt løpsopplegg og seiersambisjoner.

V65
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 13.03.2019 11.53

4 Armani Flamingo kommer fra Danmark og er 7 år, men har kun 14 løp bak seg før han havnet i Norge. Nå gjør han sin første start etter nesten seks måneder på sidelinjen.
- 4 Armani Flamingo var det min samboer som sporet opp, og vi kjøpte hesten før den siste starten i Danmark. Første eier fortalte at han er sparsomt startet fordi hesten lenge slet med ryggen, men den er fin nå og hesten har trent bra på isen på Krøderfjorden i vinter, forteller Rishovd til Equus.

Tøff og sterk
- Hva slags type hest er det?
- 4 Armani Flamingo er en sterk hest med god psyke som stort sett har fått tøffe løp i dødens i Danmark. Det er også slik jeg vil han skal disponeres i Norge, og jeg ønsker ingen passiv styring selv om det er første gang ut etter lengre pause. Han har gått hurtig en gang for Eirik Høitomt i Drammen og en gang for Dag-Sveinung (Dalen, fredagens kusk) på Bjerke. Begge har vært fornøyd med det han har vist.
- Hva tror du om mulighetene?
- Selv om det handler om årsdebut har jeg seierstro. 4 Armani Flamingo virker så fin at jeg tror han har god vinnersjanse, og i alle fall er på tvillingen. Det er kanskje for optimistisk, men jeg sier det jeg tror, informerer Aleksander Rishovd.