Valle Mattis kan ta sin tredje strake seier i V75-7. Foto: hesteguiden.com

- Trener strålende

 - Valle Mattis hadde feber sist og fikk en uke fri. Etterpå har han trent strålende, sier Heidi Moen om hesten hun mener har den største muligheten av sine fire starthester lørdag.

V75
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 14.03.2019 12:01

5 Valle Mattis i V75-7 har utviklet seg voldsomt i regi av den dyktige Valdres-treneren, og hesten banker på elitedøra. Sist var han forhåndsfavoritt til å vinne sin tredje strake seier, men det ble aldri noen start.
- 5 Valle Mattis var like vill og gal i boksen som han bruker før det løpet, men temperaturen viste 39,7 grader så det var bare å stryke. Han begynte å snørre, så tydeligvis var det en infeksjon i kroppen. En ukes pause gjorde godt, og han trener strålende.
- Valle Mattis var startrask i fjor, men har ikke vært like kvikk i år. Hvordan løser han lørdag?
- Jeg har snakket med Geir Vegard (Gundersen, kusk) om det, og han mener det skyldes vinterbalansen. Nå setter vi på sommersko, og jeg håper han blir kvikkere i beina da. Drammen, sprint og framspor passer ypperlig, og jeg mener han er stallens beste seiersmulighet, sier Heidi.

- Vanskelige å kjøre
Hun har også to dyktige kaldblodshester til start i V75-1. Den ene var sterk etter pause sist, den andre er mye bedre enn raden.
- Det er riktig, men verken 5 Horgen Lynet eller 6 Bråtnesfaks har noen fordel av Drammen. De er begge tungkjørte hester som det ikke kan skiftes posisjoner med etter ønske. Derfor kommer de mer til rett på større baner. Jeg tror litt mer på Bråtnesfaks, som var meget god sist, men han har kun galoppert i Drammen. Horgen Lynet er mye bedre enn raden, og sist var hesten veldig uheldig. Åsbjørn (Tengsareid) skulle bakke seg løs, men så punktere sulkyhjulet og han slapp til hesten litt for brått. Det endte i galopp. Også han har form til en topplass, men siden det handler om Drammen så synes jeg de er mer outsidere enn favoritter.
- Hva med 3 Kiwi Starface i V75-2?
- Han skuffet meg sist, men har gått bra før det. Kiwi Starface har slitt med småproblemer hele tiden, og det vil være en fordel om vi kan starte jevnlig. Nå er det opp en klasse, og jeg er fornøyd med premie, sier Heidi Moen.