Jean-Baptiste Lechat er NRs ekspert på fransk travsport. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media.

Lechat: - Beste hesten vinner

Gode 6- til 8-åringer er i sving på Vincennes. 2 Defi de Retz er den beste hesten i dagens 5+. Det vil være en overraskelse om han ikke deltar i seierskampen.

QPlus
Av: Jean-Baptiste Lechat
Publisert: 08.11.2019 12:05

På første
- 2 Defi de Retz ville vunnet om han ikke hadde galoppert 200 meter fra mål i sin siste start. I starten før tok han en overbevisende seier i Feurs. Jeg tror han får sin revansj i ettermiddag.

På annen til femte
- 1 Doum Jenilou er som min favoritt seks år gammel. Han er i toppform, og gjør alltid sitt beste. Han kan avgjøre løpet på flere måter, men er etter min mening best når han sparer speeden til 500 igjen.
- 9 Be Bop Haufor var meget god under Vintermeetinget for to år siden. Da vant han hele fire løp. Forrige sesong var mye svakere, men da kom han fra en stall som slet med mye sykdom. Nå virker han mye sterkere, og ser ut til å bli bedre og bedre for hver start. Outsider!
- 8 Black Jack From er problematisk og usikker, du vet aldri når han galopperer. Sist avsluttet han sterkt og vant med krefter på lager. Hesten trekker stor fordel av hardt tempo underveis.
- 7 Diablo du Noyer var en av sin årgangs beste hester som 3- og 4-åring. Dessverre pådro han seg en alvorlig skade og var borte fra februar 2018 til september 2019. Nå gjør han sin femte start, og har sett mye bedre ut i de to siste løpene. Jeg tror han er god nok for en plass blant de fem, selv om jeg gjerne skulle sett ham foran en bedre kusk.

Reservehester:
- 15 Baronne de Bapre kommer hele veien fra Sør-Frankrike. Han har et perfekt løp på papiret, og treneren kommer med ambisjoner. Han har hyret inn Eric Raffin, som skulle kjørt Diablo du Noyer, og hun kommer til å gå uten sko. Hun var nær en plass på mitt forslag.
- 4 Brasil de Bailly kan ikke gjøre for mye selv, og han må smyge med til 400 igjen. Hesten er i form. Klaffer det med fart og posisjoner så er han god nok til å være blant de fem.

Forslaget:
1. plass: 2
2. plass: 1-7-8-9
3. plass: 1-7-8-9
4. plass: 1-7-8-9
5. plass: 1-7-8-9

Vinner og fire hester rundt
24 rekker (25 prosent) = 120 kroner
Innleveringsfrist i lørdagens 5+ er kl. 15:15.

Løpet vises live på Rikstoto Direkte, samt hos Nettavisen og mange av landets A-medieaviser.