Tenk Nå Dina har et meget fint løp på papiret i V65-5. Foto: hesteguiden.com

Simens nye Trø Hera

- Hoppa blir bedre og bedre og er snart like god som Trø Hera. Jeg har god tro på ny seier med 6 Tenk Nå Dina i 1. løp/V65-1, sier Simen Bjørbæk Jessen - med herlig form på stallen. Og Alexander Heisholt starter en spennende hest etter løpspause varsler offensiv taktikk med stallhest.
Vi får dessuten siste nytt fra banen før 1.avd av V65 skal kjøres.

V65
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 15.11.2019 12:48

RD's reporter Jørgen Johansen melder om bra baneforhold på Drammen i dag. Litt ufyselig vær, men selv om banen blir bløt skal underlaget være ok.

Jessen-stallen har levert meget sterke resultater den siste tiden, og 6 Tenk Nå Dina i 1. løp/V65-1 er i ferd med å fullføre en strålende sesong. Så langt i år har det blitt seks seirer på 18 starter:
- Tidligere syntes jeg at hun virket distansesvak, men det er hun ikke lengre. Hun har utviklet seg mye, og hun har både fart, tæl og styrke til å følge opp. Jeg må si at hun imponerte meg sist, innleder Skien-baserte Simen Bjørbæk Jessen. Han legger ikke skjul på at han har god tro i mandagens oppgjør:
- 6 Tenk Nå Dina har et fint løp, og hun er god fra start. Jeg håper å kunne kjøre meg tidlig til tet, og hun skal ha en bra sjanse til å vinne igjen. Det eneste lille spørsmålstegnet er hvordan banen blir. Tenk Nå Dina har pleid å trave uten sko, og hun er best på den balansen. Blir det påkrevd med sko, så er det et lite minus, understreker Simen Bjørbæk Jessen.

Han har med seg to stallhester til:
- 11 Gemma B.R. i 2. løp/V65-2 var jeg godt fornøyd med sist. Hun er på riktig vei etter lang pause og hadde full fart i mål sist. Sporet er vrient, men med den minste klaff med løpsopplegget så forventer jeg en bra prestasjon. I et åpent løp ville jeg hatt henne med på bongen.
- 2 Odd Supergirl i 5. løp/V65-5/V5A-3/DD-1 har jeg hatt i trening i 2,5 måneder. Jeg er spent på henne, men i trening har hun virket positiv. Hun er nok litt tung i kroppen første gangen ut, men hun står i et bra spor og er kjapp ut. Jeg skal ikke legge lista for høyt, men utfra hva hun viser i trening så forventer jeg en ok innsats, avrunder Simen Bjørbæk Jessen.

- Kusken bestemmer taktikken
Alexander Heisholt sender ut en startrask hest ut i V65-6, men overlater til kusken å vurdere taktikken.
 - 2 Frascati B.R. er nybehandlet, og pigg og fin i trening. Han takler fint baneprofilen, og jeg tror ikke hesten har misset teten om han er fyrt av fra start. Nå er det opp til Tom Erik å bestemme taktikken. Jeg håper at hesten er på trippelen, sier Heisholt.

Jenny Thygesen kan fortelle dette om sine stallhest:
 - 7 Harald (V65-1) er rask, men kan ikke gjøre for mye selv. Får han løpet sitt er jeg ikke fremmed for at han kan dukke opp der framme til slutt.

Odd Arne Sagholen:
  - 10 M.H. Herkules (V65-1) var under pari nest sist, mens han galopperte bort en fin plassering sist. Møter noen gode konkurrenter, men skal ikke helt avskrives.
- 2 Solkongen (V65-4/V5-2) har nesten vært over all forventning i monté. Hard bane er en fordel, jeg kan ikke annet enn være optimist.