Sigbjørn Kolnes. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media.

- En fighter av rang

- Han vil vinne mange løp om ikke nye skader dukker opp. Det handler om en fighter av rang.

V75
Av: Even Elvenes, Equus media
Publisert: 08.10.2019 08:34

Sigbjørn Kolnes, trener på Bjerke, har fått i gang 8 Rafolo (V75-6/DD-1) og innrømmer at onsdagens start er en test.
- Startsporet ble svakt, det trekker ned. En posisjon bak i feltet venter, sånn sett egentlig bra, Rafolo ligger an til å få et snilt løp. Men utover høsten og i vinter varsler jeg realt. Som nevnt er jeg sikker på at han vil vinne mange ganger.

Skader
- Hvorfor en slik lang løpspause? Sist gang Rafolo startet var i mai.
- Han pådro seg gaffelbåndsskader på begge bakbeina. Men jeg føler at hesten har fått god tid på seg, og at han er klar.

På vei opp
Om 12 Hazil Boko i V75-3 lyder også gode ord.
- En hest med store evner, og som har vært startklar lenge. Jeg har bevisst ventet på løpet onsdag, men som for Rafolo ble sporet svakt.
- Hva har plaget Hazil Boko?
- Nerver, jeg har imidlertid en god erfaring med at slike typer slapper mer av når de får trene daglig på nettopp bane. Han har stått her på stallen i rundt to måneder, er «shinet» opp av veterinær, og fungert veldig fint i trening.
- Snakker vi om rundens store outsider?
- Med litt klaff tror jeg på en premie langt framme, men sporet er og blir vrient. Jeg tør varsle for Hazil Boko nå utover, han kommer også til å vinne løp, avrunder Sigbjørn Kolnes til Equus.

Oleg frykter dama
En annen aktiv som samler interesse onsdag kveld er Per Oleg Midtfjeld. 
- Hvilke muligheter har 3 Ferrari B.R. i V75-6/DD-1?
- Vi er aktuelle for en plass på seierspallen, men seier blir det neppe. I et normalt forsøk vinner 5 Madelen L.T.C., sier "Oleg" i en kjapp kommentar.