Tangen Tia og kusk Jan Erik Landaas. Foto: hesteguiden.com.

- Får ikke finere løp

Tangen Tia kommer ut etter tre måneders pause. Hoppa som var en gjenganger i V75 i fjor har en skreddersydd oppgave på papiret. 

V65
Av: Frode Gjesdal
Publisert: 09.10.2019 22:00

- Ja. 10 Tangen Tia (V65-6/V5-4/DD-2) får ikke noe bedre løp enn dette å starte opp i. Det ville vært langt verre enn å møte de urtigklassehestene som har like mye som henne på konto, sier trener og kusk Jan Erik Landaas.

- Jeg har kjørt et par hurtigarbeider med henne, og vært fornøyd. Jeg kommer ikke til å gå offensivt til verks. Mye avhenger av viljen, og jeg il helst kjøre til slutt. Det er når hun har fått slike løp hun har vært best, mener Landaas, som tror et par av konkurrentene bak i feltet kommer til å dra opp angrepene på sisterunden. 

- Hva er bakgrunnen for at hun har hatt pause igjen?

- Hun var ikke som best i sommer, men veterinærene har ikke funnet noen grunn. Hun var litt såleøm, men utover det har det ikke vært noenting, sier Landaas. 

- Tangen Tia skal definitivt regnes blant favorittene, men vi er avhengig av at løpslystene er på plass for at hun skal gå til topps. 

Han vurderer sine andre oppsitt slik: 

- 7 Song Of Redemption (V65-3/V5-1) innledet karrieren lovende, men har skuffet mye siden i sommer. Var litt forbedret i et rutineløp løprdag, men om hun er tredje eller fjerde er jeg fornøyd. Hun er spesiell i gemyttet. 

- 7 Swinging Face (V65-5/V5-3/DD-1) vant et billig løp sist. Har ikke fordel av sprint og slår ikke Jailhouse Banker. Det samme gjelder 2 Verona Mile (V65-5/V5-3/DD-1) som riktignok var litt forbedret da jeg kjørte sist.