Stian Pettersen. Foto: Marion Klette.

Godtgjørelse gjør susen

En 3-åring med distansegodtgjørelse har svært gode betingelser i 3. løp/V65-2. Det er EM-hjemvendte Stian Pettersen enig i.

V65
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 09.10.2019 13:44

Han deltok i EM for amatører i Tyskland forrige uke, men uten sportslig suksess:
- Jeg var uheldig med hestene, men ellers var det en flott opplevelse. Jeg har reist mye rundt om i verden, men hadde aldri vært i Tyskland. Det ble et flott opphold, og tyskerne var svært gode verter - en opplevelse for livet som ga mersmak, sier en av de dyktigste kuskene på Harstad travpark. Lørdag akter han å vise sine sulkykunster påny:
- 2 Tanic Plane i 3. løp/V65-2 er en god 3-åring som står veldig riktige inne i dette oppgjøret, siden 3-åringer får 20 meters distansegodtgjørelse. Tanic Plane kan løse bra, og jeg er sugen på å kjøre meg tidlig til tet. I så fall kan vi bestemme mye av farten selv, og det ser ut som en bra sjanse. Hesten har vært behandlet etter den siste starten og skal være bedre nå enn sist, hvor han hang mye på en tom, forklarer Stian Pettersen.

Han har en rekke ytterligere oppsitt:
- 5 Grøtte Odin i 2. løp/V65-1 er ute etter en premie. Han møter for gode hester til at jeg kan tro på seier.
- 9 Netanica i 4. løp/V65-3/V5A-1 har vært god i det siste etter å ha slitt med magesår i sommer. Hun har vunnet to strake og har vært god. Jeg sikter meg inn på ryggen til 1 Quadro Bonanza. Skulle vi få ryggen på ham - og åpning til slutt - så ser jeg ikke bort ifra at vi kan speede favoritten ned. 9 Netanica må med på alle bonger.
- 7 August Stensbæk i 5. løp/V65-4/V5A-2 har jeg ikke kjørt, men jeg vet at auto skal være en fordel for hesten. En ok premie er innen rekkevidde.
- 11 Å. Gnisten i 6. løp/V65-5/V5A-3/DD-1 har vært bra i de to siste startene. Formen er på gang, og jeg tror på en plass blant de fem fremste. Om de mest betrodde skulle feile, så er det ikke utenkelig at vi kan dukke opp helt i toppen, heller.
- 2 Millmessi i 7. løp/V65-6/V5A-4/DD-2 møter altfor gode hester. Premie er målet.
- 3 Emse Balder i 8. løp/V5A-5 stupte i banen sist og ble strøket. Gangen før vant han. Jeg tror han har en god sjanse til å ende på trippelen, men tror 6 Hauan Balder blir for god, avrunder Stian Pettersen.