red Love Vici og Gunnar Austevoll. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

To friske holdepunkter

- En spennende onsdagsmeny står foran oss. Jeg har funnet et par spennende holdepunkter, som per nå er svært interessante. Det ene av våre to holdepunkter er ikke engang favoritt i spillet i skrivende stund, sier Vinnerbongens Espen Edvardsen.

V75
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 11.09.2019 08:58
Se tips-bonger

Espen Edvardsen vurderer V75-omgangen slik:

V75-1:
6 Esperanza Trunoise blir mitt første holdepunkt i omgangen. Han har gjort to starter her til lands og virkelig gitt et solid inntrykk i løpene. Han så veldig fin ut i debutløpet på Momarken hvor han tok ned en så god hest som Stephen J.T. ned oppløpet. Den hadde det gått solide rapporter på i forkant av debutløpet og innsatsen var meget sterk. Han fulgte opp med en solid seier sist på Sørlandet hvor vi selv var på plass. Han varmet som en rund million i forkant av løpet og inntrykket i løpet ga virkelig mersmak. Det virker som det er mye å gå på tidsmessig og normalt skal han bare gå frem med de to løpene han har fått i kroppen. Vidar Hop har et godt tak på franskmannen og selv om motstanden er noe tøffere i kveldens løp velger vi å gi 5-åringen vår fulle tillit.

V75-2:
Jevne og gode hester stiller på startstreken i dette kaldblodsløpet. 2 Dæmro Kjempen har trukket vinnerloddet. Han har fått et løp i kroppen etter pause. Hesten rotet seg vekk med galopp, men han så veldig fin ut i forkant av galoppen. Forutsetningene er perfekte i kveld og uten tull skal han ha gode muligheter. 9 Ros Son prøvde seg i Derbykval sist på Bjerke, men strakk ikke til. Han har travet gode løp før det og formen skal være god. Hesten går ned en liten klasse til dette løpet og presterer han opp mot toppnivået sitt er han med på foto. 7 Gyldenlinn overrasket stort i seiersløpet på Lørdag hvor hun holdt unna for selveste Brenne Blissi ned oppløpet. Hoppa viste dokumentert fin form og skal absolutt regnes på nytt. 6 Komnes Omer har travet jevne fine løp i lang tid og Dag-Sveinung Dalen har et veldig godt tak på denne hesten. Han står litt langt ute på vingen, men hesten duger godt i grunnlaget og må regnes på tidlig gardering. 4 Sirikit kommer tilbake etter pause. Hoppa har fart og kapasitet, som rekker i et løp som dette. Treningsrapportene er gode og fra et fint startspor må hun ses som en stor outsider direkte.

V75-3:
10 Best Of All sto for en solid debut i Hamre-regi sist på Solvalla. Det er snakk om ei flott 3-års hoppe, som har fremtiden foran seg. Muscle Hill-datteren skal normalt ha gått mye frem med det løpet i kroppen og selv om sporet ikke er det beste skal Hamre-hoppa regnes med bra sjanse. 6 Delicious Babe prøvde seg i dansk Hoppederby kval sist, men strakk ikke til. Hoppa har et høyt toppnivå og er samtidig rask fra start. Vi ser ikke bort fra at Hans Christian Holm kjører seg rett til tet og fra den posisjonen kan hun absolutt lede løpet hele veien. 4 Harmke Schermer har galoppert og tullet mye i det siste. Hesten har et høyt toppnivå og har samtidig trukket et flott startspor. Skulle Eirik Høitomt klare å kjøre i trav i kveld kan det gå veien. 2 Tearsofthesun strakk ikke til mot Hillary B.R. & co sist, men innsatsen var anstendig i kulissene. Hun har trukket et perfekt startspor i kveldens løp og er normalt sikret en fin posisjon direkte. Har hun dagen og presterer opp mot det hun har gjort i sine siste starter er hoppa absolutt aktuell på bongen.

V75-4:
5 Tom Odin har utviklet seg enormt hos Lars O. Romtveit. Dette er en utrolig flott traver, som har fremtiden foran seg. Han travet et råsterkt løp på Momarken sist hvor han måtte gjøre grovjobben selv på utsiden av Løv Teddy. Han koblet grepet på denne kort før mål og sto for en flott prestasjon. Hesten er i flott form og står samtidig fint inne i dette løpet. Gjentar han prestasjonen fra sist har han en god vinnersjanse. 3 Skeie Trym rotet seg vekk med galopp i Derby-kvaifiseringen sist. Han har travet gode løp før det og dette er en traver, som står seg godt i denne klassen. Han har trukket et fint startspor og er normalt sikret en fin posisjon direkte. Klarer Adrian Solberg Akselsen å kjøre i trav ender han helt i fremste rekke. 9 Grude Kalle ga et veldig fint inntrykk i debuten for Heidi Moen sist. Dette er en traver med fart som rekker langt utover grunnlaget. Har han dagen og presterer som i seiersløpet sist er han med på foto.

V75-5:
Her kommer vårt andre holdepunkt i omgangen og denne har vi sterk følelse for i kveldens runde. 4 Red Love Vici er en utrolig flott traver, som har utviklet seg enormt i sine siste starter. Han travet en meget sterk sisterunde på Biri nest sist hvor han tok en klar seier i og med Pique galopperte i den siste svingen. Ole Bjørn Hoppestad prøvde hesten i Derbykvalifisering sist noe som ble for tøft, men innsatsen var meget bra i kulissene. Han hadde ikke helt flyt med løpsopplegget, men inntrykket i målgangen var solid. Han har trukket et fint startspor i kveld og møter overkommelig selskap. Hesten er herdet mot langt tøffere selskap enn de han støter på i kveldens løp og uten tull skal det være snakk om en topp vinnersjanse.

V75-6:
Kveldens spillenøtt. Her kan det fort skrelle skikkelig. 12 Super Strong har tapt sportrekningen, men dette er en traver vi liker svært godt. Han måtte gjøre grovjobben selv på utsiden av Park View forrige onsdag noe som ble for tøft. Han var nok litt tung i kroppen også, men innsatsen var fult godkjent. Det skal klaffe fra dette startsporet, men normalt skal han ha gått mye frem med gjennomkjøringen sist i kroppen. Klaffer det litt med posisjonene underveis og det blir tempo over forestillingen kan han runde alt og alle ned oppløpet. 2 Kicking Classic kommer tilbake etter pause, men med sterke rapporter i ryggen. Han har vunnet sportrekningen og er sikret en fin posisjon direkte. Presterer han opp mot toppnivået sitt har han sjansen. 6 Handsome Hank rotet seg vekk med galopp sist, men hesten har vært godt i startene før. Han står fint inne i løpet grunnlagsmessig og formen er god. Har han dagen og presterer som i de siste løpene ender han helt i fremste rekke. 8 Rapide Frecel er på vei mot toppformen. Han har nok en gang trukket et vanskelig startspor, men inntrykkene i de siste løpene har vært solide. Klaffer det bare litt med løpsopplegget kan han runde alt og alle. 3 Avery er en herlig traver, som alltid gjør fine innsatser. Sett en stor strek over løpet sist i Bergen hvor absolutt alt ble feil. Han er rask fra start og normalt sitter han fint på det direkte. Skulle han komme seg foran på et tidlig tidspunkt kan han lede løpet hele veien. 1 Xanthis Amazing har trukket et perfekt startspor og er sikret en fin posisjon direkte. Hun har travet fine løp i Sverige i det siste og kommer til Bjerke med formen på topp. 9 Robin G.T. kommer tilbake etter lang pause og får stå som en stor outsider direkte. På kapasitet står han ikke tilbake for noen i dette feltet. 11 Revenue Lavec har også han tapt sportrekningen, men innsatsen sist på Bjerke var av beste merke. Han taktet bra om bak vinneren Park View ned oppløpet og viste at formen er i kraftig anmarsj.

V75-7:
Vi låser på to hester i finalen. 7 Horgen Lynet var bunnsolid i seiersløpet på Bjerke sist hvor han holdt unna for selveste Ulsrud Tea ned oppløpet. Han var veldig fin den dagen og oppførte seg eksemplarisk. Gjentar han den prestasjonen i kveld blir han vanskelig å slå. 11 Garli Moe Garlin er det selvskrevne motbudet til favoritten. Han kom tilbake etter langt avbrekk sist på Klosterskogen. Han måtte innom galoppen innledningsvis, men opphentingen var av beste merke. Han avsluttet strålende ned oppløpet og rapportene vi har fått i etterkant av det løpet er gode. Sporet er selvfølgelig ikke det beste, men denne hesten er voldsomt kapabel for grunnlaget. Klaffer det bare litt med posisjonene underveis runder han de fleste ned oppløpet, og kanskje alle?

Andeler i de ulike andelslagene til Vinnerbong fås kjøpt på:
https://eksperten.rikstoto.no/kommisjonær/00741/