Erik Solberg har feiret mange triumfer sammen med Ecu de Mieloui og Eirik Høitomt. Nå skal Erik i aksjon bak Eldodaro Gracieux. Foto: hesteguiden.com

- Bedre en Ecu de Mieloui

Bengt Solberg og sønnen Erik hadde en strålende sesonginnledning med franske Ecu de Mieloui, før hesten ble sendt tilbake til fødelandet. Torsdag debuterer Solberg-duoen med en ny franskmann. 

V5
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 10.09.2019 12:30

- 2 Eldorado Gracieux (V5-2) er god, men veldig usikker, sier Bengt Solberg til Equus.

Ecu de Mieloui radet opp seire på starten av sesongen, men ble så sendt tilbake til Frankrike for å fortsette karrieren der. Det er ikke blitt noen suksess.
- Nei, Ecu de Mieloui har ikke innfridd som vi håpet. Han ble toer i et løp og vi trodde han var på gang, men forrige uke skuffet han stort igjen. Nå skal hesten starte i oktober. Går det dårlig, tar jeg ham hjem, sier Bengt Solberg. Da Ecu de Mieloui kom til Norge hadde han selskap av Eldorado Gracieux. Nå er sistnevnte blitt fem år, og torsdag er det debut på norsk jord.

- Meget usikker
- 2 Eldorado Gracieux er meget usikker, og han kom aldri til mål på fire forsøk i Frankrike. Her hjemme har han vært en utfordring, og hadde det vært opp til meg så hadde jeg ikke startet. Nå har vi ventet på at Erik skulle få lisens, ettersom det er viktig at kusken kjenner hesten. Prøveløpet var en opptur. Da gikk han feilfritt.
- Hva kan hesten?
- Kapasitetsmessig er han bedre Ecu de Mieloui. Om han traver? Det er spørsmålet. Eldorado Gracieux er langt fra travsikker. Skulle han trave feilfritt så tror jeg på seier, men galoppen er aldri langt unna, understreker Bengt Solberg.