Mange smil i vinnerpaddocken etter Into The Lights seier sist torsdag. Anna Pilroth rir, Ida og Marie Widman eier. Torsdag er Into the Light, populært kalt "Den grå", klar for reprise. Foto: hesteguiden.com

"Han bør vinne igjen"

- Han vant sist. Alt annet enn seier torsdag er et "misslyckande". 1 Into the Light (V65-1) bør vinne igjen, sier trener Tobias Hellgren til Equus. - Min beste sjanse av tre på Øvrevoll torsdag, legger han til.

V65
Av: Tom W. Johannessen
Publisert: 11.09.2019 18:34
 • Her er Tobias Hellgrens kommentarer til hester og sjanser på Øvrevoll torsdag. Han har hva han kaller "en bra dag" på papiret:

  - 1 Into The Light
  (V65-1, Anna Pilroth rir, 46-prosenter kl. 15.00) er som nevnt den beste sjansen. Distansen er lengre, men hestene han møter er dårligere enn sist. 7 Oui Je Veux er vel den eneste jeg kan se som kan se ut som en utfordrer. Uke/uke skal Into The Light takle. Jeg har ingenting å klage på.

  - 7 Visiteur Du Pom (V65-2, Anna Pilroth, 7-prosenter) er en veldig, veldig rask hest. Han har jo en andreplass i raden etter Fiftyshadesfreed. Men 1370 kan være i lengste laget, spesielt hvis banen blir myk eller tung. Dette underlaget er ikke noe pluss for Visiteur Du Pom. Jeg tror uansett han ender blant de tre - og han er helt klart en outsider i løpet. Men jeg synes det ser tøft ut å gi f.eks 2 Anachronist seks kilo.

  - 5 Buy And Sell (V65-5, Anna Pilroth, 8-prosenter) gikk litt over forventning sist som fjerde i løpet som ble vunnet av Eternal Flame. Han har gått fram mye. det var første gang på dirt'en i Norge. Det er positivt at han har testet banen, dette er en litt umoden hest. På gresset kommer han bakfra, nå blir det nok å ligge med langt framme. Han var nære til siste 100 i forrige start. Jeg håper han vinner løpet. Det er vel 4 Asaks Ambition som er hardest i mot; han har fordelen av spor innenfor oss, sier Tobias Hellgren. 

  - Mongolian Navy beste sjansen
  Jan-Erik Neuroth rir to, begge bør kjempe i toppen i sine respektive løp. Her er hans kommentarer:

  - 1 Kila (V65-4, Wido Neuroth trener, 7-prosenter kl. 15.00) er en sein hoppe. Hun har trengt tid på å vokse og trene. Distansen passer, og selskapet er ikke spesielt hardt. Hestene til Niels Petersen, 6 Kikki Dee og 8 Meandyoutwo, blir nok favoritter. Kila bør ende på trippelen, og hun er en bra outsider. Men det viktigste denne gang er at hun gjør en bra prestasjon.

  - 3 Mongolian Navy (V65-6, Pål Jørgen Nordbye trener, 42-prosenter) var god til seier på 1600 sist. Har gått bra på sprint tidligere. Han er egentlig god på begge distanser. Er ikke så treig ut lenger, sporet er fint. Men han må ha feste, han har en stor galopp. Blir banen løs, er han sjanseløs. Det har regnet, men det er spådd sol torsdag. Jeg vil tro at banen ikke blir så rask som sist. Dette er en fin seierssjanse, da forutsetter jeg at banen ikke blir løs, sier Jan-Erik til Equus. 

  Pass på Marie Lustig!
  Hun kommer opp fra Örkelljunga og Skåne med to hester. Og Marie Lustig gjør det med ambisjoner:
  - 7 Rintintin (V65-3, Emilie Gustafsson, 5-prosenter kl. 15.00, red.anm.) er den beste sjansen. Han har aldri sett så bra ut som han gjør nå. 2400 er en bedre distanse enn 1750 som det er i dag. Men han går på alt fra 1600 og oppover. Emelie Gustafsson kjenner ham godt. Hun skal få ham til å slappe av - og så gå på oppløpet. Han er stadig grønn som en 3-åring. Hans største problem er han selv. Ellers tror jeg ikke det er noen som tar ham i dette feltet.
  - 7 Clauses Altamira (V65-5, Willa Synøve M. Schou, 4-prosenter) tror jeg ikke vinner, men kanskje det kan bli en trippelplass. Vi går ned i distanse nå, dette er en "snabb" hest. Den kan ta tet, da er det ikke helt, helt umulig at det kan holde inn. Men som sagt; jeg tror penger og en eventuell trippelplass må være bra, sier Marie Lustig til Equus.

  OM BANEN: Gresset ble målt til 6,1 i dag tidlig, altså en noe tung gressbane. - Dirt'en blir rask, sier baneansvarlig René Naustdal til Equus. 

  * Alan Wallace leder på Øvrevoll med 15 seire, Jan-Erik Neuroth og Carlos Lopez følger med 14 hver. Med andre ord close race. Niels Petersen topper trenerstatistikken klart med 3,3 millioner på konto så langt i år.