Stian Pettersens har egen starthest lørdag kveld, et objekt, i følge han selv. Foto: Marion Klette.

Et ønske: - Kjør til slutt

Stian Pettersen, god travkusk i nord, har egen hest med i lørdagens V65-3.
- Jeg vil ikke gi kjøreordre, men ønsket er klart: - Kjør til slutt, Louise.

V65
Av: Even Elvenes, Equus media
Publisert: 11.09.2019 13:56

Oppgjøret er for ungdommene, Louise Vebostad Trudvang er nok den i flokken som kan vise til størst framgang og erfaring, det sammen med Sigbjørn Jakobsen og Henning Nygård.
- 8 Netanica (V65-3) vant lett i Lofoten sist, hun klippet svingene der. Fra spor åtte er det ikke så lett, jeg er imidlertid sikker på at hun stormer rundt flesteparten av flokken på ei langside. Men, Louise avgjør helt og holdent taktikken selv.
- Hvordan har Netanica trent i tiden etter turen til Leknes?
- Bra, eller faktisk bedre.

Ligger lavt
Om sine egne oppsitt holder Stian en lavere profil.
- 8 Valcyrie Simone (V65-4) havnet ute på vingen i starten, vi bakker bakover og håper på en bra premie. Treningene hennes er gode, hun følger Netaniuca der. 5 Lina Wictoria (V65-5/DD-1) gjør første løpet etter pause, jeg kjenner ikke så mye til form eller hvordan hoppa er å kjøre. 4 Sjøvoll Anna har jeg større erfaring med, hun er en svært bra traver. Uten galopp kan det bli seier, tipser harstadværingen til Equus.
- Mine to siste oppsitt heter 4 Å. Gnisten (V65-6/DD-2) og 5 Tanic Place i V5-5. Å. Gnisten er mest aktuell form en mindre premie etter det jeg kan skjønne, Tanic Plane har kapasitet, men fungerte ikke i Bodø. Det er forklaringen til pausen fra løp. På en god dag kan han kjempe langt framme, avslutter Pettersen.