Wayne Brogård gjør sin første start på nesten tre måneder i V5-4 på Forus tirsdag kveld. Foto: Hesteguiden.com

Før V65: - Kjemper fremme direkte

To fluer i èn smekk tirsdag ettermiddag; Kari Anne Knutsen og Johan Kringeland Eriksen i samme bil på vei til Forus. Det ble en prat om Kringeland Enok og Wayne Brogård.

V65 V5
Av: Richard Ekhaugen
Publisert: 14.01.2020 17:03

To sørlandstrenere er på vei vestover, til kveldens kjøredag på Forus. Johan Kringeland Eriksen er aktuell i V65-spillet, Kari Anne Knutsen har en spennende V5-hest tilbake etter pause.

Kvikkere etter forbytte
- 3 Kringeland Enok (V65-6/V5-3/DD-2) har egentlig vært ganske dårlig i det siste, han har ikke vist form. Sist synes jeg likevel han leverte en fin varming kontra hva han har gjort på en stund, og var heller ikke så ueffen i løpet. Nå har min far (Geir Arne Eriksen, red.anm) endret på foret, og hesten har vært kvikkere i trening. Han har i utgangspunktet et fint løp her, men jeg må si jeg blir overrasket om han vinner. Jeg føler han må vise mer først, innleder Kringeland Eriksen overfor Equus.

- Lyst til å gå løp
25-åringen dreier fort samtalen inn på det han betegner som sin beste sjanse for kvelden, 7 Wayne Brogård (V5-4).
- Det er hesten jeg føler jeg har størst trippelsjanse med. Jeg kjørte hurtig med ham for litt siden og da fungerte han greit. Jeg kjørte 1.17,5 med ham, og da gikk han med broddsko fremme, forteller Kringeland Eriksen.
- Jeg mener han kan være med der fremme direkte etter pause, det blir kanskje tøft å slå 5 Outstanding O., men jeg håper han er nummer to. Jeg merker i hvert fall hjemme at hesten har lyst til å gå løp, skyter Knutsen inn.

- Litt på vei opp
Johan Kringeland Eriksen kusker også 3 Åse Mai i V65-5/V5-2/DD-1.
- Hun leverte egentlig flere gode løp før jul, men på Sørlandet 15.desember var hun hissig og dum. Hun har gjort et løp i Bergen etter det, uten at hun viste det helt store der. Jeg er litt usikker på henne, sier 25-åringen som oppsummerer 1 Kringelandtravens sjanser slik i V65-3.
- Han er litt på vei opp i form. Får han et fint løp i førstespor er det ikke utenkelig at han kan lifte med til en fremskutt plassering, men jeg tror trippel er maks, oppsummerer den dyktige sørlandstreneren.