Ciku Brågård._Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Topp spiller, topp kusk?

I oktober ifjor ble han klassens helt da han spilte inn nesten 600 000 kroner til et andelslag i V75. Andelene kostet 70 kroner, og hver vinner kunne innkassere 22 000 kroner. I kveld skal Andre Rosseland Salte vise at han også kan kuske.

V65
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 14.01.2020 12:03

Unggutten fra Bryne kjører sitt aller første totoløp i kveld, og jaggu blir han ikke kjempefavoritt i debuten. 2 Ciku Brogård i 2. løp/V65-2 ligger an til å få langt mer enn 50 prosent av innsatsene på seg. Hvordan takler 18-åringen dette presset?
- Jeg har kjørt løpet i hodet utallige ganger allerede. Det er klart jeg er spent, men jeg håper og tror at dette skal gå bra. Jeg tror jeg har tenkt ut den beste måten å vinne løpet på: Jeg skal kjøre på sikkerhet de første 500 metrene for å la ham legge seg til. Når startrushet er over, så setter jeg fart. Jeg vet at jeg har den beste hesten i feltet, og han flyter på styrken. Det finnes et par ok hester i feltet, men jeg er overbevist om at jeg har den beste traveren i feltet. Jeg er jo spiller og er vant til å analysere travløp, og jeg skjønner godt at min hest blir hardt betrodd. Nå er det opp til meg å innfri, sier unggutten som er fast bestemt på å bli travtrener:
- Det er planen. Nå er det viktigste å komme igang og sikre seg erfaring. Så langt har jeg kjørt bare ett rutineløp på Forus, men jeg tar sikte på å delta i rekruttserien på Forus og håper å hevde meg der. Jeg trener hest stort sett hver dag, så jeg er ikke uvant med å sitte i en sulky, men det blir spennende når det nå blir alvor, sier Andre Rosseland Salte.

På spørsmål om hvordan det har gått med andelslaget etter storgevinsten ifjor høst, svarer han:
- Vi har ikke klart noen flere riktig store gevinster. Det går opp og ned, men det er slik det er å spille på hest. Plutselig sitter uttakene igjen, og da blir det morsomt. Jeg har for øvrig hatt lisensen en stund, men har ventet på å få kuskedrakta. Jeg fikk den søndag, og den er brun, hvit og sort. Det hadde vært utrolig morsomt med seier i debuten, sier en spent 18-åring.