Stumne Fyr og Ole Johan Østre. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

- Han har vært "grisegod"!

- 9 Stumne Fyr i 7. løp/V75-7/V5A-4/DD-2 har vært "grisegod" i de to siste startene. Det er klart jeg har tro på ham igjen, sier eier og trener Merete Viksås.

V75
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 14.01.2020 10:58

9 Stumne Fyr i 7. løp/V75-7/V5A-4/DD-2 er slett ikke av den travsikre sorten, og Merete Viksås gjør sitt for å holde hesten rolig:
- Han har ørene fulle av bomull og propper for at han ikke skal høre for mye, men likevel kan han gire seg opp. Jeg vil imidlertid berømme Ole Johan Østre, som har et flott tak på ham. I de to siste startene har hesten vært utrolig god. Jeg trodde knapt hva jeg så i Drammen nest sist - hvor han kom enormt tilbake etter galopp 700 meter fra mål. Sist vant han lett etter reise utvendig for lederen. Hesten er kort og godt i kjempeform, og jeg har stor tro på at han skal ende i toppen igjen, vurderer Merete Viksås.

På spørsmål om det er galoppfare fra et trangt fjerdespor i starten svarer hun:
- Galoppfaren er ikke noe større enn vanlig. Ole Johan Østre er dyktig på å kuske ham, og jeg tror han får Stumne Fyr feilfritt ut. Det er uansett i sisterunden at han har sin force, så jeg håper at han presterer som i de to siste startene. Da skal det en god hest til for å slå ham, tror Merete Viksås.

Hun sender også 3 Åse Marit til start i 1. løp/V75-1:
- Hun har skuffet så langt, men har slitt enormt med brunst. Nå er hun ikke brunstig i øyeblikket, så jeg håper på en bra innsats og en premie. Hun er egentlig bedre enn hva programraden indikerer, melder Merete Viksås.