Senad Biscevic tok V5-kassa på Bjerke og vant 621 000 kroner. Privat foto

- Jeg fikk sjokk!

Det sier Senad Biscevic til Equus. Hva den bosniske flyktningen som kom til Norge for 27 år siden tenker på? Ja, det er en av årets beste vinnerhistorier.

V5
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 14.01.2020 13:38
Se tips-bonger

Sist onsdag tok en spiller fra Rogaland V5-kassa på Bjerke og kvitterte ut hele 621 706 kroner. Se saken under.

Tok V5-kassa for 32 kroner

Equus tok kontakt med vinneren, men hørte ingenting før tirsdag formiddag, en snau uke senere. Da ringte en blid 62-åring til hestesportens medieselskap.
- Du ringte min privattelefon, men den bruker jeg sjelden og var uten strøm. Men nå er jeg klar for å fortelle historien bak spillet, sier Senad til Equus.

Spilte på kjente kusker og outsidere
- Jeg er ingen storspiller, men leverer en bong i ny og ne og ser på hestesport som en viktig del av norsk kultur og tradisjon. Jeg spiller nesten alltid V5, litt V75, og bruker to hester i hver avdeling. Da plukker jeg ut de hestene som er lite spilt eller de beste kuskene. Det var en slik miks jeg benyttet til onsdagens V5 på Bjerke, forklarer Senad, som flyktet til Norge fra Bosnia under kringshandlingene der for 27 år siden.
- Jeg kom til Norge med to tomme hender, kone og to små barn. Uten jobb, og uten å kunne et eneste ord norsk. Etter tre år hadde jeg eget hus, og for et par år siden ble jeg også gjeldfri. Jeg har hatt den fantastisk i Norge, sier den meget blide 62-åringen.

Ante ingenting
Spille gjør han hos sin lokale kommisjonær, som er på stedets bensinstasjon. Det var der han fikk sjokket, fem dager etter at spillet var levert.
- Onsdag gikk jeg en tur, men kona sa den var for kort og derfor tok jeg en tur innom kommisjonæren, så på Rikstotos elektroniske veggavis og plukket ut hestene. Deretter tenkte jeg ikke mer på spillet før jeg skulle levere en bong til Leangen mandag. Selvsagt på 32 kroner. Kommisjonæren lurte på hvordan jeg skulle betale, og jeg spurte på om det var penger på spillekontoen.
- 621 000 kroner var svaret. Jeg fikk sjokk, men han viste meg tallet så jeg måtte tro på det. 

- Familien trodde meg ikke
- Da jeg kom hjem så ville verken mine to døtre eller kona tro på meg. Det endte opp med at jeg måtte ringe kundeservice, sette på høytaleren og få bekreftet gevinsten. Da gikk det virkelig inn at jeg hadde vunnet så mye penger, sier Senad, som ikke har tenkt å ta av etter storgevinsten.

- Dra på banen!
- På ingen måte. Jeg kommer til å levere mine bonger med to hester i hvert løp, V5 eller V75. Mest hos kommisjonær, men aller helst på Forus. Jeg tar aldri med meg mer enn 100 kroner på Forus. Det holder til kaffe og ti kroner trippel i hvert løp. Jeg oppfordrer virkelig folk til å gå på travbanen. Det er sosialt og moro, men bruk fornuft. Gevinsten min viser at det er mulig å vinne store penger for en liten sum, sier Senad Biscevic - 62-åringen som vant 621 000 kroner uten å vite det!