Martine O. Sørvik og Royal Unibrew. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

- Vinnersjanse 9,5!

- Jeg stikker haka fram og sier at 3 Royal Unibrew i 2. løp/V75-2 har en vinnersjanse på 9,5 når skalaen går til 10, sier en optimistisk trener, Martine O. Sørvik om hesten dyktige Dag-Sveinung Dalen skal kuske.

V75
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 14.01.2020 13:50

Hun har ingen problemer med å begrunne hvorfor hun har stor tro på hesten hun sender til start:
- Ikke glem at 3 Royal Unibrew i 2. løp/V75-2 feilet i kamp om seieren sist. Han var innblandet i en hjulhekt i siste sving og måtte over i galopp. Uten utskeielsen ville han vært første eller annen i mål og travet rundt 1.15,4a/2100 meter. Hesten er fortsatt i strålende form. Det kjente jeg da jeg kjørte med ham mandag formiddag, fortsetter Martine O. Sørvik om hesten Dag-Sveinung Dalen skal kuske.

Endelig bra spor
Martine O. Sørvik forteller at 3 Royal Unibrew takler alle løpsopplegg, men at det hadde vært interessant å se ham i tet:
- Endelig har han et bra spor, og han er ganske bra i uttaket. Han er veldig sterk og profiterer på jevnt hardt tempo. Nettopp derfor hadde det vært morsomt å se ham i tet - slik at kusken kunne sette opp et hardt marsjtempo. Det blir sko på beina denne gangen. Det hadde han ikke sist, men han travet med sko da jeg vant med ham på Bjerke i november 2019. Sko er slett ikke noe stort minus. Han har vært såpass ofte ute i autoløp at det ikke blir aktuelt med noen startvognprøve.

Stolt av jobben og eieren
- 3 Royal Unibrew kunne ingenting da han kom inn på stallen. Han var veldig usikker på seg selv, eide ikke selvtillit og viste fint lite, men etterhvert har han blitt sterkere, tøffere og har fått trua på seg selv. Det er nesten så jeg får en klump i halsen når jeg tenker på stigningen hans. All honnør til eier Therese Ingebrigsten. Hun gjør svært mye av det daglige stellet og gir ham masse oppmerksomhet. Det er svært tilfredsstillende å lykkes, og jeg har stor tro på at han skal levere et toppløp også nå. Jeg tror han traver 1.15 over full distanse igjen, avrunder Martine O. Sørvik.