Bragevinn og Dag-Sveinung Dalen har en helt riktig oppgave. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Kalde formhester

Jeg stoler på to formsterke kaldblodshester som bankere. Begge møter høyst overkommelig motstand, og begge er tøffe nok til å gjøre grovjobb selv.

V75
Av: Lars Anvar Kolle
Publisert: 14.01.2020 10:02
Se tips-bonger

Omgangens luring: 4 Djarpur Dry i V75-5

1. avd: 6 Sirikit var god sist og virker å være på vei mot en ny formtopp. Jeg har god tro på henne her. 2 Tana Faxen vant i V75 på Jarlsberg sist lørdag og var god. Fra strek er han en opplagt strek. 7 Dæmro Kjempen falt helt ut av aksjonen sist, men tilbake på topp har han egentlig en perfekt oppgave. Han må tidlig med.

2. avd: 9 Excellent Maltin spurtet til seier sist og viste prima form. Han kan passere alle i sluttfasen igjen, men det er bedre hester å slå. 3 Royal Unibrew feilet bort en mulig topplassering sist i et løp hvor det gikk radig unna. Hesten gikk glipp av en tid på 1.15-tallet ved den anledningen. 5 Best Regards har kapasitet og står fint inne her. Hun var god da hun vant fra annet par utvendig i sin nest siste start. 4 Emerick er bedre enn raden, mens 2 L.V. What A Hunk er sannsynlig tethest i dette oppgjøret.

3. avd: 3 Stjerna Mi er i strålende form og kan fort fortsette suksessen mot overkommelig motstand og fra et bra spor, men det finnes to gode motbud: 7 Uberg Lisa vant enkelt etter tidlig tet sist og virket å ha endel spart, mens 1 Snuppa H.B. er kapabel. Holder hun seg i trav fra strek, så blir hun ikke så enkel å fange.

4. avd: 5 Bragevinn er i strålende form og blir stadig bedre. Kommer han seg bare ok av gårde fra et trangt fjerdespor, så tror jeg løpet er kjørt. Han har sugende avslutninger som sitt fremste våpen.

5. avd: 3 Concerto de Lou er en god hest i travritt. Det kan fort bli den tredje strake seieren her, men motstanden er skjerpet kontra de siste oppgjørene. 4 Djarpur Dry må spillerne se opp for. Jeg tror dette er en hest som passer bra i travritt, og kapasiteten og styrken er udiskutabel. 7 Match Queen måtte trave med sko i Sverige sist. Hoppa er klart best uten sko, og jeg vet at Helene har tro på henne. 5 Belle Ami Butcher og 6 Dynamite Hornline er heller ikke borte.

6. avd: 3 Harmke Schermer har en perfekt oppgave her. Teten er innen rekkevidde, og da blir hun tøff å slå. 4 Corona står fint til og er i veldig bra form. Hun kan spurte forbi alle med klaff. 1 L.H. Starline står nydelig til og burde være sikret en prima reise, mens 10 Dani's Princess har levert en rekke sterke innsatser den siste tiden. Med tempo over forestillingen kan hun havne i seierskampen.

7. avd: 9 Stumne Fyr har vært veldig god i det siste og fikk full uttelling mot tøff konkurranse sist. Jeg tror ingen kan stå imot ham i feilfri utgave og satser på at han har dagen og unngår galopp.