Illustrasjonsfoto.

5+ tips fra PMU

5+ Cagnes-sur-Mer: Vi står ovenfor en meget stor utfordring når vi skal spille 5+ onsdag. I et åpnet handicapløp tror vi vekten vil avgjøre mye, og lanserer lettvekterne som våre favoritter.

QPlus
Av: Henrik Glimo Hansen
Publisert: 15.01.2020 13:28

Løpsdag: Onsdag 15.januar 2020
Start: Kl. 13:55
Bane: Cagnes-sur-Mer– Galopp
Distanse: 1500 meter flatt-løp
Løp: Prix de Cannes
Førstepremie: 26.000 Euro
Verdt å merke seg: Blinkers på hestene nr.: 5, 8, 9, 15, 16

Onsdagens 5+ løp skal avvikles på galoppbanen i Cagnes-sur-Mer. Her møtes 16 fire år gamle hester i et meget åpent handicapløp over distansen 1500 meter på sandbanen.

Vår knepne favoritt til å ta hjem seieren blir 14 Santi del Mare. Hesten tok en fin seier på slutten av fjoråret, i betydelig enklere selskap enn han møter i onsdagens løp. Vallaken bærer imidlertid lite vekt, og kretsen rundt hesten legger ikke skjul på store ambisjoner i debuten i handicapløp. Selv med noe ekstra vekt etter siste seieren tro vi på en meget fin mulighet, vårt førstevalg. 16 Dax Otea er hesten vi tror er hardeste opponenten til vår favoritt. Han er meget gunstig ute med hensyn til vekt, og er nå herdet i denne type løp. Distansen passer også perfekt for hoppa, vi tror på en framskutt plassering. 8 Last Edition hadde nok helst sett at distansen hadde vært noe lengre, men handicapperen har vært meget snill med hoppa i dette løpet. Hun står så gunstig til at hun skal kjempe om en plassering helt i toppen. At hun blir utstyrt med australske blinkers for første gang i karrieren er heller ikke noe minus! 15 El Caliente har gjort to fine løp på sandbanen i Chantilly. Gjør han om de prestasjonene på onsdag ender han trolig helt der framme til slutt. Skal vurderes tidlig, akkurat som 7 Silberpfeil som har litt uviss form etter to måneders løpspause. 3 Pedro Star, 5 Saga Timgad og 9 Silver Amerhican er ytterligere tre hester som spillerne skal vurdere tidlig i onsdagens meget åpne 5+ løp.

Dagens sikre: 14-16
Se opp for: 8-15-9-7-3-5
Outsidere: 6-13-11-4-1-12-10-2
Uten sjanser: Ingen

Tips til onsdagens franske løp (Engelsk PDF)