Peter Eriksson. Foto: TR Media.

- Lett å sette opp, er klar

Jackpot V64: - Hun skal duge, selv etter pause. Jeg har fått gode rapporter på 4 Haga Bruden (V64-2), tipser Peter Eriksson.
Videre har vi hentet god info fra Tomas Rosèn, Ante Lisell og Pasi Aikio. 

V64
Av: Even Elvenes, Equus media
Publisert: 14.01.2020 09:46

Haga Bruden, 10 år i år, viste storform på høstkanten, og vant et par meget imponerende triumfer.
- I siste starten var hun ikke lik seg, og travet dårlig. Hun ble behandlet straks etter, i frambeina. Om det var i kodene, eller i knærne, eller begge deler, det er jeg usikker på, fortsetter Peter – trener i Bollnäs.

Duger på direkten
Eriksson fortsetter;
- Haga Bruden er lett som type, enkel å trene fram, og fin å kjøre. Fra spor fire er det bare å vende rundt og gi gass.
- Du virker positiv til torsdagens start?
- Ja, jeg forventer at vi skal kjempe om seieren, at hun duger på direkten.
- Altså ingen fare for galopp fra et slikt trangt spor?
- I så fall vil jeg bli overrasket, avslutter Eriksson til Equus.

Kjemper i toppen
Tomas Rosèn, amatør med gode meritter, har to hester til start i kveld.
- 7 Dånpilen (V64-4) er den som skal regnes av mine, han har slitt litt i det siste. Pigger i skoa har voldt problemer. Slik baneforholdene er i Bollnäs nå, blir det piggfritt. Vi står på tillegg, Dånpilen er i form og er meget rask en kort bit. Det ligger i kortene at taktikken blir å vente til siste bortre før et angrep settes inn. Jeg synes vi skal regnes blant de tre fremste i mål. 8 Höstbodennis (V64-4) har det foreløpig ikke sluppet helt for, han er ukonsentrert og titter mest rundt seg. Treningene er fine, men jeg ligger lavt, sier Rosèn til atg. 

Stor optimist
Amatøren fra Dalarna, Ante Lisell, er unormalt stor optimist til han å være.
- Kveldens oppgave for 12 Super Zantos (V64-5/DD-1) ser meget bra ut. Husk at Super Zantos har vært ute i gulldivisjonen i det siste, og møtt på blant annet Propulsion. Taktikken blir å kjøre offensivt fra start av, fra tillegget. Tethestene skal absolutt ikke få lov til å bløffe bort løpet i lav fart til å begynne med. Alt er vel med min hest, jeg synes han har en veldig bra vinnersjanse, avrunder Lisell til atg.

Stemmer Ur(et)?
Pasi Aikio har en spennende deltager i 6 Uret i V64-3. I siste starten ble det en kort galopp fra start av, sisterunden var derimot real og imponerende.
- Hesten slo sammen fra start, og var nær galopp etterpå. Jeg letter Uret i balansen i kveld.
- Hvordan ser du på oppgaven?
- Noen av motstanderne er bra, Uret må være tett inntil på topp for å vinne. I treningene virker han sterk og i fin form. Finner jeg ut av balansen kjemper vi i toppen. At distansen er lang er bra, Uret er mest sterk, understreker Pasi Aikio.