Makalo var overlegen fra dødens i debuten for Morten A. Pedersen. Nå kommer hesten ut etter pause.. Foto: hesteguiden.com

- Ikke fått vist klassen sin

Det sier trener og kusk Morten A. Pedersen om 1 Makalo i V4-4. Nå kommer hesten ut etter en måneds pause.

V5 V4
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 14.01.2020 11:10

- 1 Makalo i V4-4 var bra i debuten, men ble syk i forbindelse med V75-løpet på Jarlsberg. I starten etterpå på Färjestad pådro han seg en hovsprekk under løpet. Sett i bakgrunn av det var hesten veldg bra. Nå er alt i orden, og han har trent fint. Jeg vet ikke om vi kan forsvare teten, men uansett skal vi være sikret et fint løp. Det viktigste nå er at hesten gjør en bra innsats, men han skal regnes med vinnermulighet, sier Pedersen til Equus.

Vært bra lenge
Han har også med seg annen hest til Jarlsberg i form av 7 Polar Rocky. Han sto på sterkt til tredje sist etter en førsterunde i tredjespor uten rygg.
- 7 Polar Rocky i V4-1 har vist fin form lenge, men uten å få klaff. Sist synes jeg han var bra, og formen virker fortsatt bra. Det er spor lang ute, men med klaff er han en av dem som kan vinne, mener Morten A. Pedersen.

Speeder langt ned på 1.20
Kjell Løvdal har med seg en interessant hest til Jarlsberg. 8 Kleppe Nido i 7. løp/V5A-5 har så langt vunnet ett av ni løp - noe som har skuffet treneren. Nå skal Eirik Høitomt kuske hesten som har mye inne:
- Kleppe Nido var et stort talent som unghest, men fikk en infeksjon som gjorde at han stagnerte. Nå er han på gang igjen, men springer fortsatt med håndbrekket på og vil ikke ta i for fullt. I trening kan han speede langt ned på 1.20-tallet, og jeg tror han blir god når han lærer mer. Mot helt riktig motstand vil jeg ikke avskrive ham. Jeg ser for meg ryggløp og at Eirik setter inn speeden hans til slutt. Han er verd en V5-strek, og jeg gjør ingen endringer kontra løpet sist. Da syntes jeg han viste fremgang, sier Kjell Løvdal.