Ulsrud Tea sikret seg NM-tittel nummer fire lørdag på Sørlandets Travpark. Foto: hesteguiden.com

- Taktikken sier seg nesten selv

Forutsetningene; sprint og spor 5 bak startbilen. - Taktikken sier seg litt selv, sier Ove Kenneth Karlsen før Ulsrud Teas 178.start i karrieren.

V75
Av: Richard Ekhaugen
Publisert: 14.01.2020 17:51

Han er klar på det uten at spørsmålet en gang trenger å bringes til torgs, Ove Kenneth Karlsen.
- Det er klart vi reiser til Bjerke med ambisjoner. Jeg hadde ikke kjørt syv og en halv time èn vei for å kjempe om en premie, fastslår "Ovi" uten å bli bedt om det.

Mot karriereseier nummer 84?
5 Ulsrud Tea (V75-3) har nok en gang spillernes tillit, i jakten på karriereseier nummer 84. En eventyrkarriere uten sidestykke går inn i sin 11.sesong. Før årsdebuten på Bjerke er det få negative vibber å få fra trener Karlsen.
- Nå er hun vanskelig å lese i trening, hun bare borrer hodet ned og går på med dødsforakt, men det er ingenting av det hun viser hjemme som er annerledes enn normalt, beroliger Forus-treneren.

- Kan løse voldsomt
Karlsen er klar på at det er kusk Svein Ove Wassberg som tar de taktiske disposisjonene, men med forutsetningene som er til stede førstkommende lørdag fastslår 48-åringen.
- Hun turer jo i vei selv og kan løse voldsomt, i Bergen åpnet hun jo 1.16 de første 500 meterne. I sprintløp går hun jo godt i tet, over mellomdistanse kan hun bli litt hissig. Med disse forutsetningene synes jeg taktikken sier seg litt selv. Både 1 Valle Mattis, 4 Ingbest og 8 Finnskog Sjefen er raske fra start, men jeg blir overrasket om noen tar imot henne. Da får de i så fall en stri Ulsrud Tea på utsiden av seg. Hun går som hun pleier, med amerikanervogn, drahette og draskylapper, forteller Ove Kenneth Karlsen til Equus.